Katliam katmerlenerek devam ediyor. Gazze'de can kaybı 34 bini de aştı

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın Gazze'deki son verilerine göre, İsrail ordusunun saldırılarının devam ettiği 196. günde can kaybı 34 bin 12'ye ulaşırken, yaralı sayısı ise 76 bin 833 olarak belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Katliam katmerlenerek devam ediyor. Gazze'de can kaybı 34 bini de aştı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki katliamlarına 196 gündür devam ediyor. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne son 24 saatte düzenlediği 4 saldırıda 42 kişinin hayatını kaybettiği, 63 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 34 bin 12’ye, yaralı sayısının ise 76 bin 833’e yükseldiği kaydedildi.

7 EKİM 2023 SALDIRILARI

7 Ekim 2023, yerel saatle sabah 06:00 sularında, Gazze’den İsrail’e yönelik geniş çaplı bir saldırı dalgası yaşandı. Saldırılar Hamas tarafından “Aksa Tufanı Operasyonu” olarak adlandırıldı. Hamas ve beraberinde saldırıyı gerçekleştiren örgütler Aksa Tufanı’nı “Mescid-i Aksa’nın özgürleşmesi ile sonuçlanacak yeni bir dönemin başlangıcı olacak şanlı bir direniş ve cihad seferberliği” olarak tanımladı ve kamuoyuna sundu.

Operasyon, Filistin yanlısı çevrelerin çoğu tarafından “haklı sebeplerle ortaya konan bir taarruz” olarak yorumlanırken, Hamas’ın sivilleri öldürmediği savunuldu. İsrail tarafı ise 7 Ekim’i kendi 11 Eylül’ü olarak algılayarak tüm dünyaya “ağır bir terör saldırısı altında olduğunu”, “vahşi barbar teröristlerin masum insanları hunharca katlettiğini”, bu sebeple “kendini savunma hakkı” olduğunu Gazze’ye sivil-milis ayrımı gözetmeden saldırmasının meşru gerekçesi olarak sundu.

 

Kaynak: İHA
Etiketler gazze hamas israil
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin