Kar birden bastırdı. Yollar kapandı. Konya- Antalya karayolunda ulaşım durdu. İşte yurt genelinden kar manzaraları...

Yurt genelinde soğuk havalar etkili. Ülkenin doğu kesimlerinde kar yağışı hakim. Pazartesi günü ise yurt heneli yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek. Konaya - Antalya karayolunun Alacabel mevkisinde yoğun kar etkili olurken, TIR ve kamyonların geçişine izin verilmiyor. Diğer araçların ise kar lastiği ve zincirle geçişlerine izin veriliyor. İşte Türkiye genelinde karın etkili olduğu yerler...

Google Haberlere Abone ol
Kar birden bastırdı. Yollar kapandı. Konya- Antalya karayolunda ulaşım durdu. İşte yurt genelinden kar manzaraları...

Konya'da yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar, Seydişehir ilçesinde ulaşımın aksamasına neden oldu. Konya- Antalya karayolunun Seydişehir- Akseki arasındaki kalan 1821 rakımlı Alacabel mevkisinde saat 21.00 itibariyle TIR ve kamyonların geçişine izin verilmedi.

Kar birden bastırdı. Yollar kapandı. Konya- Antalya karayolunda ulaşım durdu. İşte yurt genelinden kar manzaraları...

Polis, Seydişehir ilçesi çıkışında önlem alıp, TIR ve kamyonları durdururken, diğer araçların ise kar lastiği ve zincirle geçişlerine izin verildi. Ekiplerin yaptığı temizleme çalışması ve karın etkisi azaldıktan sonra yolun yeniden TIR ve kamyonlara da açılacağı belirtildi.

ERZURUM'DA YOLDA KALANLARA YİYECEK DAĞITILDI

Erzurum'da dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı gün boyu etkili oldu. Gece geç saatlere kadar devam eden yağış sebebiyle yollarda ulaşım güçlükle sağlandı. Kent merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaşırken, yağışın yoğun olduğu yüksek kesimlerde kalınlık 20 santimetreye ulaştı. Ulaşımın güçlükle yapıldığı yollarda sürücülerin yardımına Türk Kızılay Erzurum Afet Müdahale Merkezi ekipleri koştu.

Kar birden bastırdı. Yollar kapandı. Konya- Antalya karayolunda ulaşım durdu. İşte yurt genelinden kar manzaraları... - Resim : 2

Araçlarıyla saat 14.00'te yola çıkan ekipler, gece geç saatlere kadar Erzurum-Bayburt Kop Dağı mevki, Erzurum-Çat-Bingöl kara yolu Çirişli mevki, Erzurum-Ağrı ve Erzurum-Erzincan kara yolunda mahsur kalan sürücülere bisküvi, su, meyve suyu ve kek ikramında bulundu.

Kar birden bastırdı. Yollar kapandı. Konya- Antalya karayolunda ulaşım durdu. İşte yurt genelinden kar manzaraları... - Resim : 3

Kar yağışının etkisini kaybettiği Erzurum'da bugün parçalı ve çok bulutlu geçeceği bildirildi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, yer yer sis ve pus uyarısı yaparak buzlanma ve dona dikkat edilmesini istedi.

Kars'ta da etkili olan kar ve tipi nedeniyle 4 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri kapanan köy yollarını açmak için çalışma başlattı. 2286 rakımlı Hanlar Geçidi'nde ise buzlanma nedeniyle bir otomobil kayarak refüje çıktı, araçta hasar oluştu. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri de küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

VAN'DA 134 YERLEŞİM YERİNİN YOLU AÇILDI

Van'da 2 gün önce etkili olan kar yağışı sonrası 138 mahalle ve mezra yolu, ulaşıma kapandı. Kapanan yolların açılması için büyükşehir belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri, hummalı bir çalışma başlattı. Çalışmalarda 600 personel görev alırken, 370 iş makinesi kullanıldı. Kar kalınlığının kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde 30 santimetreye ulaştığı belirtilirken, kapanan yollardan 134'ü yeniden ulaşıma açıldı. Diğer yolları da açmak için çalışmalar sürüyor.

Kar birden bastırdı. Yollar kapandı. Konya- Antalya karayolunda ulaşım durdu. İşte yurt genelinden kar manzaraları... - Resim : 4

NEBİYAN DAĞI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Samsun'da 1224 metre rakımlı Nebiyan Dağı'na, kar yağdı. Beyaza bürünen bölgeye gelenler kayak yaptı.

Kar birden bastırdı. Yollar kapandı. Konya- Antalya karayolunda ulaşım durdu. İşte yurt genelinden kar manzaraları... - Resim : 5

Bafra ile 19 Mayıs ilçeleri sınırlarında yer alan, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı Nebiyan Dağı, kar yağışı ile beyaza büründü.

Kar birden bastırdı. Yollar kapandı. Konya- Antalya karayolunda ulaşım durdu. İşte yurt genelinden kar manzaraları... - Resim : 6

Bölgede güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yerlerden biri olan 1224 metre rakımlı Nebiyan Dağı'nda çocuklar, aileleri ile karın tadını çıkardı. Kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı bölgeye gelenler kayak da yaptı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin