Kahramanlar ölümsüzdür! Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerin hain taciz ve sızma girişimi sonucu şehit olan 9 askerimizden 6’sı bugün defnedildi. Şehitler, Kahramanmaraş, Niğde, Giresun, Ordu, Eskişehir ve Aksaray’da düzenlenecek törenlerle son yolculuklarına uğurlandı. Irak’ın kuzeyindeki saldırıda şehit olan 3 askerimiz dün uğurlanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanlar ölümsüzdür! Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı
İHA

Pençe-Kilit Harekatı’nda üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerin hain saldırısında şehit olan 9 askerimizden 6’sı son yolculuğa uğurlandı. Şehitler için Kahramanmaraş, Niğde, Giresun, Ordu, Eskişehir ve Aksaray’da tören düzenlendi.

KAHRAMAN GÖKHAN DELEN

Hakkâri'nin Çukurca ilçesi karşısındaki Irak’ın kuzeyinde Metina Vadisi ile Zap Bölgesinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'nda görevli 31 yaşındaki Piyade Üsteğmen Gökhan Delen  üs bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK/YPG'li terörist grup ile girilen çatışmada şehit düştü. Şehit üsteğmenin dün akşam saatlerinde memleketi Aksaray'a ulaşan cenazesi bugün Somuncu Baba Külliyesi Morgundan alınarak ilk önce helallik alınması için şehidin Ereğli Kapı Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra konvoy eşliğinde yola çıkan şehidin cenazesi Aksaray Ulu Camiine getirildi. Yüzlerce vatandaşın katıldığı törende terörü lanetleyen sloganlar da atıldı. Güçlükle ayakta duran şehidin babası Bayram Delen, annesi Zeynep Delen ve kardeşleri şehit üsteğmenin tabutu başında ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Aksaray Şehitliğinde defnedildi.

Kahramanlar ölümsüzdür! Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

KAHRAMAN MURAT ATAR

22 yaşındaki İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar da çatışmada şehit düştü. Atar’ın cenazesi dün (13 Ocak) Şırnak’ta yapılan askeri törenin ardından aynı gün Samsun-Çarşamba Havalimanı’na getirildi.

Şehit Atar’ın cenazesi Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda askeri törenle karşılandı. Şehidin ailesi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Askeri törenle karşılanan şehidin cenazesi daha sonra dualar eşliğinde Ordu’nun Ünye ilçesine götürüldü.

Bugün Ünye Devlet Hastanesi’nden alınan şehidin naaşı, memleketi İkizce ilçesine getirildi. Burada evinden alınan helallik sonrası Merkez Camii’nde öğle namazını müteakip tören düzenlendi. Şehidin yakınları burada gözyaşı döktü. Şehit Murat Atar, burada kılınan cenaze namazının ardından Bolluk Mahallesi'nde toprağa verildi.

KAHRAMAN AHMET KÖROĞLU

Pençe-Kilit Operasyonu'nda bölücü terör örgütü üyelerinin hain saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu memleketi Giresun’un Görele ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

3 çocuk babası Şerif Ali ve Fatma Köroğlu çiftinin tek erkek evladı olan şehit Ahmet Köroğlu’nun cenaze törenine şehit yakınlarının yanı Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci, Giresun Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, Giresun İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Özgür Özer, Giresun Belediye başkanı Aytekin Şenlikoğlu, TBMM İdari Amiri AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Giresun milletvekili Ali Temür, MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kahramanlar ölümsüzdür! Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı - Resim : 2

KAHRAMAN KEMAL BATUR

23 yaşındaki Şehit Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur'un cenazesi, memleketi Niğde'de toprağa verildi. Şehit Batur'un cenazesi, merkeze bağlı İlhanlı Mahallesi'nde baba Cuma ve anne Hatice Batur'un yaşadığı evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından Himmetli köyünde tören düzenlendi. Törene Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Lojistik Yönetim Başkanı Tuğgeneral Veli Doğan, Niğde Valisi Cahit Çelik, milletvekilleri, belediye başkanları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende şehit Batur'un kardeşi Cebrail Batur, ağabeyinin askeri kamuflaj montunu giyip, tabutunun önünde fotoğraf çektirdi. Batur, "Ağlamayacağım, dik duracağım" dedi.

Törende şehidin annesi ile babası, oğullarının tabutuna sarılıp, gözyaşı döktü. Anne Hatice Batur, "Kuzum seni böyle mi görecektim?" dedi. Bekar ve 4 kardeşin en büyüğü olduğu öğrenilen şehit Batur'un cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi

Kahramanlar ölümsüzdür! Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı - Resim : 3

KAHRAMAN MUHAMMED TUNAHAN EVCİN

Hain saldırıda şehit düşen 27 yaşındaki sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin son yolculuğuna baba ocağı Eskişehir'den uğurlandı. Şehidin, ailesi Türk Bayrağı’na sarılı tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Şehidin ağabeyi Erdinç Evcin zaman zaman ayakta durmakta güçlük çekerken, annesi Ferah Evcin ile ablası Ümmühan Evcin de zor anlar yaşadı. Emekli polis olan babası Nazif Evcin “Muhammed pırlanta gibi çocuktu. Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Şehitlerimiz için dua edin” diyerek feryat etti.

Kahramanlar ölümsüzdür! Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı - Resim : 4

KAHRAMAN EMRULLAH GÜLMEZ

Pençe Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez, doğum gününe 3 gün kala memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. 

Şehit Emrullah Gülmez'in Türk bayrağına sarılı tabutu hastane morgundan alındıktan sonra ilk olarak Hacıkodal Mahallesi'ndeki baba ocağına görütüldü. Burada dua edlip helallik alınmasının ardından şehidin naaşı tören için Hacıkodal Mezarlığı'na götürüldü. Burada düzenlenen törene şehidin ailesi Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, askeri ve mülki Erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Baba Hasan Gülmez'in güçlükle ayakta durduğu törende imamın helallik almasının ardından cenaze namazı kılındı. Daha sonra silah arkadaşları tarafından omuzlara alınan Emrullah Gülmez'in cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kahramanlar ölümsüzdür! Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı - Resim : 5

3 GÜN SONRA YENİ YAŞINA GİRECEKTİ

Hasan-Durdane Gülmez çiftinin 8 çocuğundan en küçüğü olan Emrullah Gülmez, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 2021'in Eylül ayında katıldı. Bekar olan Gülmez, şehit olmasaydı 3 gün sonra 17 Ocak'ta doğum gününü kutlayacaktı.

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin