Kabine iki kritik başlıkla yarın toplanıyor! Gündemde emekli maaş zammı ve sınır ötesi operasyonlar var

2024 yılının ilk ilk Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın Beştepe'de gerçekleştirilmesi bekleniyor. 1 aydır yapılamayan kabine toplantısının gündeminde Kuzey Irak ve Suriye'ye yönelik operasyonlar ile emekli maaşlarında yapılacak düzenleme olacak.

Google Haberlere Abone ol
Kabine iki kritik başlıkla yarın toplanıyor! Gündemde emekli maaş zammı ve sınır ötesi operasyonlar var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun takvimi nedeniyle 1 aydır yapılamayan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın yarın ( 16 Ocak) Beştepe'de  toplanması bekleniyor. 

KABİNENİN GÜNDEMİNDE NELER VAR?

HaberTürk'te yer alan habere göre, 2024 yılının ilk kabinesinde önemli başlıklar görüşülecek. Toplantının ana gündem maddesi emekli maaşlarına yönelik iyileştirmeler olacak. Yeni yılda, memur emeklileri yüzde 49.25 oranında zam alırken; SSK ve Bağ-Kur emeklileri için bu oran yüzde 37,57 oldu. Arada 11,7 puanlık fark oluştu. Farkı gidermek için çalışma yapıldı.

SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR MASAYA YATIRILACAK

Pençe Kilit bölgesinde 9 askerin şehit olmasının ardından; bölgeye yönelik operasyonlar arttı. Kabinede, Irak ve Suriye kuzeyinden Türkiye’ye yönelen terör tehdidinin bertaraf edilmesi için atılabilecek adımlar da masaya yatırılacak.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

İsveç'in NATO'ya üyelik süreci bir başka gündem başlığı olarak ele alınacak. Meclis Dışişleri Komisyonu’nda kabul edilen üyelik protokolü, önümüzdeki günlerde Genel Kurul'a gelecek. Kabinede, görüşme takvimine ilişkin değerlendirme yapılacak.

Bir diğer gündem başlığı ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları. İsrail, Lahey'de soykırımla yargılanırken; ateşkesin sağlanması için Türkiye'nin diplomasi adımları da sürüyor. O adımlarla beraber, bölgeye yardımların ulaştırılması, insani durumun iyileştirilmesi ve kalıcı çözüm için yapılacaklar masaya yatırılacak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin