Jigolo sitesine üye oldu başına gelmeyen kalmadı. Hem icralık oldu hem de 400 bin TL dolandırıldı

Nevşehir'de jigolo sitesine üye olan bir kişi üyelik sözleşmesinden dolayı icralık oldu. Kendilerini avukat olarak tanıtan kişilerin hedefine giren kişi toplam 400 bin TL dolandırıldı. Kendilerini avukat olarak tanıtarak nitelikli dolandırıcılık yapan çete üyeleri İstanbul’da yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Jigolo sitesine üye oldu başına gelmeyen kalmadı. Hem icralık oldu hem de 400 bin TL dolandırıldı

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü, Ali K. isimli  vatandaşın kendilerini avukat olarak tanıtan kişilerin kendisini 400 bin lira dolandırıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Ekipleri; jigolo sitesine üye olduğu ve üyelik sözleşmesinden doğan maliye borcundan icralık olduğu gerekçesi ile kendisini avukat olarak tanıtan şahıslar tarafından 400 bin TL paranın parça parça kendisine söylenen hesaplara yatırması neticesinde 'Nitelikli Dolandırıcılık' olayının gerçekleştiğini tespit etti.

Nevşehir Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yaklaşık 5 aylık fiziki, teknik ve istihbari çalışmalar, bankalar ile yapılan yazışmalar ve kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

Yapılan çalışmada ayrıca GSM operatörleri, internet sitesi/alış veriş siteleri ile yapılan yazışmalar neticesinde olayın İstanbul ilinde ikamet eden 5 şüpheli şahıs tarafından organize edildiği ve gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve şüphelilere ait 6 ayrı adreste yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde, 4 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne getirilen şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin