İzmir'de Mehter takımlı Filistin'e destek yürüyüşü: Türkiye ve Filistin bayraklarıyla 'Hamas'a selam direnişe devam' sloganları atıldı

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında İzmir'de Filistin için destek yürüyüşü düzenlendi. Kalabalık, ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarıyla "Hamas'a selam, direnişe devam" ve "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganlarıyla Konak Meydanı'na yürüdü.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de Mehter takımlı Filistin'e destek yürüyüşü: Türkiye ve Filistin bayraklarıyla 'Hamas'a selam direnişe devam' sloganları atıldı

İzmir'in Konak ilçesinde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü kapsamında Filistin için destek yürüyüşü düzenlendi. İzmir Sivil Toplum Kuruluşları (İSTOK) öncülüğünde yapılan yürüyüşte, sloganlar atan grup, mehter takımı eşliğinde yürüdü.

İSTOK tarafından düzenlenen 'Filistin İçin Yürüyoruz' etkinliği Konak'ta çok sayıda kişinin katılımıyla yapıldı. Gündoğdu Meydanı'ndan başlayarak mehter takımı eşliğinde ilerleyen kalabalık, ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarıyla "Hamas'a selam, direnişe devam" ve "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganlarıyla Konak Meydanı'na yürüdü. Meydanda Filistin'e destek için kermes açıldı.

KUDÜS MÜSLÜMANLARIN DAVASIDIR

Çocukların şarkı söyleyip, şiirler okunmasının ardından konuşma yapan İSTOK Dönem Başkanı Gökhan Temur, "Kudüs sadece Filistin'in davası değil, Müslümanların davasıdır" dedi. Filistin davasının artık insan olanların davası olduğunu belirten Temur, "Bugün 10 Aralık İnsan Hakları Günü. Filistin'deki kardeşlerimiz için bir aradayız. Siyonist, katil, işgalci İsrail'in 65 gündür Gazze'de Kudüs'te yaptığı katliamı içimize işleyen derin keder ve üzüntüyle takip ediyor ve 'Bu bir savaş değil; katliamdır, soykırımdır' diyoruz" ifadelerini kullandı. Etkinlik Filistin için yapılan duanın ardından sona erdi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin