İzmir karıştı! Tunç Soyer’in şoförüne saldırı. Seferihisar Belediye Başkanı suçlamayı reddetti

Saldırıya uğrayan eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in şoförü Sezer, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve yardımcısından şikayetçi oldu. Yetişkin suçlamayı reddetti.

Google Haberlere Abone ol
İzmir karıştı! Tunç Soyer’in şoförüne saldırı. Seferihisar Belediye Başkanı suçlamayı reddetti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in makam şoförlüğünü yapan Hüseyin Sezer, Seferihisar-Sığacık’ta saldırıya uğradığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Sezer, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Yardımcısı Gökhan Pahlivan’ın kendisine saldıran belediye işçisi Ali Tanış’ı azmettirdiğini söyledi.

Gazete Duvar'ın haberine göre; eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in uzun yıllardır makam şoförlüğünü yapan Hüseyin Sezer, Sığacık’ta saldırıya uğradığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Seferihisar Polis Merkez Amirliği’ne başvuran Sezer “Kasten yaralama ve hakaret” suçlamasıyla başvuru yaptı.

'MEMLEKET PARTİSİ ADAYINI DESTEKLEYECEĞİMİ SÖYLEDİM'

Seferihisar Belediyesi’nde işçi olarak çalışan Ali Tanış isimli kişinin, yalnız olduğu sırada yanına gelerek kendisine saldırdığını ifade eden Sezer, azmettirici olarak Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Yardımcısı Gökhan Pehlivan’ı gösterdi. Polis tutanaklarına geçen ifadeye göre Sezer, “Sığacık mahallesinde bulunan Çakoz Balıkçılık’ın önündeki kaldırımda tek başıma bulunduğum sırada bana doğru daha önceden tanıdığım Ali Tanış geldi. Benim yanıma gelirken niyetinin kötü olduğu belliydi. Ben kendisine 'Ali' dedim, Ali de bana küfürlü konuştuktan sonra saldırmaya başladı. Bacağıma ve suratıma yumrukla vurdu. Kendimi korumaya çalıştım fakat tam olarak vurdum mu, vurmadım mı hatırlayamıyorum. Bu sırada orada bulunan kadınlar ayırmak amacıyla beni tuttular. Tutma neticesinde de bir kaç kez darbe yedim. Daha sonra Ali isimli şahıs oradan uzaklaştı. Uzaklaşırken de eline taş alıp atmaya niyetlendi fakat atmadı. Ben Ali Tanış isimli şahsı azmettiren kişilerin Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve yardımcısı olan Gökhan Pehlivan isimli şahısların olduğunu düşünüyorum. Planlı organize bir iş olduğunu düşünüyorum. Ali Tanış yaklaşık olarak 20 gün kadar önce benim cep telefonumu aradı ve bana ‘hangi başkanı destekliyorsun' diye sordu. Ben de kendisine 'Ben Hamit Nişancı’yı destekliyorum’ dedim. 'Kazanabilir mi?' diye sordu, ben de 'Kazanabilir, sen de gel' dedim. Ardından telefonları kapattık. Ben bana hakaret eden ve beni darp eden Ali Tanış isimli şahıstan davacı ve şikayetçiyim. Ayrıca Ali Tanış'ı azmettiren İsmail Yetişkin ve Gökhan Pehlivan isimli şahıslardan da şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

YETİŞKİN VE PEHLİVAN SUÇLAMALARI REDDETTİ

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve ve Yardımcısı Gökhan Pehlivan ortak açıklama yaparak suçlamaları reddetti. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kurumumuz ve bizler söz konusu olayın herhangi bir tarafı olmamakla birlikte, adli vakaya dahil edilme çabasını hayretle takip ediyoruz. Konu yargıya intikal ettiği için içeriği ve detaylarıyla ilgili bir açıklama yapmayacağız. Ancak tarafımıza isnat edilmeye çalışılan dayanaksız suçlamalar hakkında, öncelikle hukuki ve cezai haklarımızı kullanacağımıza, müfteriler hakkında iftira suçu da dahil olmak üzere savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı, tüm sorumlular hakkında ayrıca tazminat davası açılacağını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin