İYİ Partili Zorlu CHP'nin yapay zeka ile aday belirlemesini eleştirdi: 14 Mayıs'tan önce Akşener, bu teklifini getirdiğinde yapmış olsalardı farklı bir Türkiye'ye uyanmış olacaktık

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçimlerde yapay zeka ile aday belirlemesini eleştirdi. Zorlu "14 Mayıs'tan önce Akşener, bu teklifini getirdiğinde yapmış olsalardı farklı bir Türkiye'ye uyanmış olacaktık." dedi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Partili Zorlu CHP'nin yapay zeka ile aday belirlemesini eleştirdi: 14 Mayıs'tan önce Akşener, bu teklifini getirdiğinde yapmış olsalardı farklı bir Türkiye'ye uyanmış olacaktık

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerel seçimlerde yapay zeka ile aday belirlemesini eleştirdi. Bugün ilçe teşkilatının yayımladığı istifaya değinmeyen Kürşad Zorlu, Erzincan İliç’teki toprak kaymasını tetikleyen “ihmali” değerlendirdi. 

YAPAY ZEKA AÇIKLAMASI

İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Kürşad Zorlu, CHP’nin yerel seçimlerde yapay zeka ile aday belirleme yöntemini eleştirdi: 

"Keşke bu anlayışı, anketti, yapay zekaydı, 14 Mayıs'tan önce Akşener, bu teklifini getirdiğinde yapmış olsalardı farklı bir Türkiye'ye uyanmış olacaktık."

İYİ Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, Erzincan İliç’teki facianın “ihmal” nedeniyle olduğunu kaydetti. Ayrıca bölgede toprağa, havaya ve suya siyanür karıştığını vurguladı. Halkın sağlığının tehlikeye düşürüldüğünü söyleyen Zorlu, halen 9 işçinin bulunamadığına dikkat çekti:

"İliç'teki felaketin sorumlularının hukuk önünde hesap vermesi ve cezalandırılması için hukukçularımızla sürecin birebir takipçisi olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”

'EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKMALI'

En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkması gerektiğini belirten Zorlu, öğretmenler için de 100 bin kadroluk atama yapılmasını beklediklerini kaydetti. EYT düzenlemesi sonrasında bazı kişilerin emekli olamadığını belirten Zorlu, bunun adaletsizlik olduğunu vurguladı: 

"Biz böyle bir düzenlemeyi Meclis çatısı altında konuşmaya hazırız. Bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisinde bu konuda adımlar atılırsa biz de bu konudaki çabalarımızı ortaya koyacağız.”

MÜLTECİ SORUNU

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayımladığı verileri açıklayan Zorlu, 2023 yılı nüfus verilerine Türkiye nüfusunun sadece 92 bin 824 kişi arttığını vurguladı. Artış oranının binde 1.1 olarak kayıtlara geçtiğini belirten Zorlu, mülteci saysına dikkat çekti. Ülkemizdeki Afganların ivedilikle ülkelerine gönderilmesi gerektiğini belirten Zorlu, 3 kaygı verici ihtimali vurguladı. 

Doğurganlık hızının azaldığını kaydeden Zorlu, aynı zamanda depremde vefat eden yurttaşların sayısının doğru açıklanmadığından şüphelendiklerini dile getirdi. Ayrıca gelen mültecilerin nüfus dinamiklerinde de kaygıya neden olduğunu belirtti. Dış göç verileri açıklanmasa da Türkiye’nin 10 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yaptığını vurgulayarak şunu iddia etti:

"Kaçak Afganlara, iltica sistemine alınarak geçici koruma verilmesi için bir hazırlık yapıldığı duyumunu aldık." 

Daha sonra ise Suriyeliler konusunda yapılan yanlışların Afganlar açısından yapılmaması gerektiğini söyleyerek tüm Afganların ülkelerine iade edilmesini istedi. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin