CHP'de Lütfü Savaş düğümü. Özgür Özel ile Lütfü Savaş görüştü!

CHP'de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili krizin bugün çözülmesi bekleniyor. Mevcut başkan Lütfü Savaş ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün CHP Genel Merkezi'nde görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Savaş, "Yarın Hatay halkıyla hep birlikte ne yapacağımızı  paylaşacağız" dedi. tv100 editörü Betül Araz ikilinin ikinci kez telefonda görüşeceğini aktardı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de Lütfü Savaş düğümü. Özgür Özel ile Lütfü Savaş görüştü!

CHP'de Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için düğümün bugün çözülmesi bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay için değişiklik sinyali verirken, CHP Genel Merkezi'nde dikkat çeken bir görüşme gerçekleşti. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Saat 10.40'ta başlayan görüşmede, Lütfü Savaş'ın önüne son yapılan anketin sonucunun konulduğu öğrenildi. Görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü. 

HENÜZ KARAR ALINMADI

Görüşmenin detaylarına tv100 editörü Betül Araz ulaştı. Araz, görüşmeyle ilgili şu bilgileri aktardı: 

"Bugün en geç gün içinde Hatay düğümünün çözülmesi bekleniyor. Genel Merkez’deki görüşme 1 saat sürdü. 6 Şubat anma törenlerinde Lütfü Savaş’a gösterilen tepkinin ardından CHP’de Hatay konusu görüşülüyor. Hatay için 5. anket yapıldı ve toplam anket sonuçları değerlendiriliyor. 

ÖZGÜR ÖZEL YORUM YAPMADI

Henüz bir karar alınmadı, yapılan görüşme sonucunda. Lütfü Savaş, görüşmede Hatay’ın durumunu anlattı ve kendisine haksızlık yapıldığını düşündüğünü söyledi Özgür Özel’e. Hatay’daki durumun da kendisi açısından iyi olduğunu söyledi. Bu saatten sonra aday değiştirmenin doğru olmadığını. Özgür Özel konuşmasında Lütfü Savaş’ı dinledi yorum yapmadı, ancak bir karar da alınmadı. Birkaç saat içinde Hatay düğümü de netlik kazanmış olacak.

KARAR BUGÜN VERİLECEK

Genel Başkan Özgür Özel, kendisi karar verecek. Geçtiğimiz hafta yapılan Parti Meclisi’nde tam yetki verilmişti. Bundan sonra aday geri çekme ya da bir yere aday belirleme yetkisi genel başkanda olacaktı. Bu nedenle karar aşaması Özgür Özel’de olacak. Alınacak kararın en geç gün içerisinde alınması bekleniyor."

İMAMOĞLU İSTEMİYOR

tv100'e konuşan gazeteci Gürbüz Evren ise Savaş'ın adaylığını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun istemediğini iddia etti. 

 SAVAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA

Savaş, görüşmenin ardından yaptığı ilk açıklamada “Yarın çok daha büyük bir mitingle açıklamalarımız olacak. Şu an daha fazla bir şey söylemek doğru olmaz. Yarın Hatay halkıyla hep birlikte ne yapacağımızı  paylaşacağız”  dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin