İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den Adana'da gündem olacak açıklama: Başbakanlıktan vazgeçtim

Türkiye'de 31 Mart'ta yerel seçimler gerçekleşecek. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana’da partisinin teşkilat toplantısında büyükşehir belediyesi ve ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Akşener, bir vatandaşın “Başbakanım” diye seslenmesi üzerine "Başbakanlıktan vazgeçtim" karşılığını verdi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den Adana'da gündem olacak açıklama: Başbakanlıktan vazgeçtim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral AkşenerAdana'da partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı. Akşener, Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Taş'ı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak duyurduklarını söyledi.

'ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ'

Milletin taleplerini dinlediklerini anlatan Akşener, "Bu ülkeyi yönetenlerle de muhalefet olarak görevini yerine getirmeye gayret edenlerle de savaş etmiyoruz. Biz kendimizi milletin avukatı kabul etmişiz, milletimizi dinliyoruz. O dinlediğimiz dertlere çözüm üretiyoruz." ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, yerel seçime kendi logo ve adaylarıyla katılma kararı aldıklarını anımsatarak, "Başkalarına göre risk bana göre risk değil. Bana göre milletimize güvenmektir, teslim olmaktır." dedi.

SEÇİM MESAJI

Yerel seçimde başarılı olacaklarına inandığını vurgulayan Akşener, şöyle devam etti:

"Ben ve hepiniz baş koyduk ülkemizin, Türkiye'mizin yoluna. Verilen karar neyse başım, gözüm, canım üstüne. İddia ediyor ve inanıyorum ki büyükşehirler, ilçelerimiz ve illerimiz dahil olmak üzere tahmin edilemeyecek bir sonuç alacağız. Çünkü başka türlü samimiyetimizi ispatlamanın yolu yok. Gargaraya geliyor, iki tarafın bağrışıyla, iki tarafın birbiriyle olan manevi değerler üzerindeki kavgasıyla bizim sesimiz, somut önerilerimiz duyulmuyor. Milletimizin rahata, feraha erebilmesi için atacağımız adımlar, projelerimiz duyulmuyor.

'BAŞBAKAN OLMAKTAN VAZGEÇTİM'

Akşener, bir vatandaşın “Başbakanım” diye seslenmesinin ardından, "Başbakanlıktan vazgeçtim. Akşener "2023'te istedim ki fedakarlık yapalım. Bu ucube sistem değişsin, ülke nefes alsın istedim ama olmadı. Gördüm ki herkes rahata alışmış. Türkiye'nin refahına dair hayallerimiz yarım kaldı. İYİ Parti olarak ilk önce belediyeleri alacağız sonra 2028'de işaret ettiğimiz kişi Cumhurbaşkanı seçilecek. Bu ucube sistem, hukuku, adaleti, kadın haklarını, tarımı, teknolojiyi, sanayiyi, dış politikadaki ciddiyeti sokağa attı. İddia ediyorum ki İYİ Parti bu sokağa atılan değerleri toplayacak. Türkiye'yi dünyanın imrendiği bir ülke haline getirecek" dedi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin