İstanbul'un o ilçesinde sürpriz sonuç. Tek ilçe olarak kayıtlara geçti

CHP 14 olan ilçe sayısını da 26'ya çıkardı. Ancak kazandığı bir ilçede meclis çoğunluğunu AK Parti'ye kaptırdı. Ortaya ilginç bir tablo ortaya çıktı. CHP ve AK Partili adayın oylarının eşit çıktığı Ardahan Çıldır'da da seçim sonuçlarına itiraz edildi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'un o ilçesinde sürpriz sonuç. Tek ilçe olarak kayıtlara geçti

İstanbul'da 33 bin 273 sandıkta kayıtlı 11 milyon 314 bin 534 seçmenden 8 milyon 970 bin 212'si oy kullandı.

Oyların 4 milyon 432 bin 691'ini alan Ekrem İmamoğlu yeniden İBB başkanı seçildi.

En yakın rakibi AK Partili'li Murat Kurum'a yaklaşık 1 milyon oy fark atan İmamoğu 2019'un aksine meclis üstünlüüğünü de elde etti.

Belediye başkanlarının karar alma süreçlerinde etkin rol oynayan meclis çoğunluğu kritik bir öneme sahip.

CHP İstanbul'da büyükşehirin yanında 26 ilçeyi de kazandı. Ancak bu ilçeler arasında bulunan Gaziosmanpaşa'da meclis çoğunluğunu AK Parti'ye kaptırdı.

CHP'nin adayı Hakan Bahçetepe 636 oy farkla AK Partili rakibi Hasan Tahsin Usta'yı geride bırakırken meclis üstünlüğü AK Parti'de kaldı.

ARDAHAN'DA İLGİNÇ SONUÇ

AK Parti ve CHP belediye başkan adaylarının oylarının eşit çıktığı Ardahan'ın Çıldır ilçesinde, bir sandık için ilçe seçim kuruluna itiraz edildi.

Kesin olmayan sonuçlara göre, CHP'nin adayı Nurettin Aygün ile AK Parti'nin adayı Kemal Yakup Azizoğlu, seçimde 452'şer oy aldı.

Aygün, 1007 No'lu sandıktaki bir oyun geçersiz sayılması gerekirken, geçerli sayıldığı gerekçesiyle itirazda bulunduklarını söyledi.

Azizoğlu da tüm sandıkların yeniden sayılması için itirazda bulunacaklarını belirtti.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin