İliç Belediye Başkanı'ndan açıklama: Yeğenim de göçük altında

Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik şirketine ait altın madeninde meydana gelen heyelan faciasının üzerinden 4 gün geçmesine rağmen toprak altında kalan 9 işçiye henüz ulaşılamadı. İliç Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz toprak altında kalan işçilerden birinin yeğeni olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İliç Belediye Başkanı'ndan açıklama: Yeğenim de göçük altında

Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik şirketine ait Çöpler Madeni'nde 13 Şubat Salı günü heyelan meydana geldi.

Saat 14.30 sıralarında meydana gelen heyelanda 9 işçi toprak altında kaldı. 

Facianın hemen ardından bölgeye Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli'den AFAD, UMKE ve Kızılay'dan toplam 827 kişilik ekip sevk edildi.

Arama kurtarma çalışmalarına JAK, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından da çok sayıda personel katıldı.

4 gündür işçilere ulaşma çabaları sürüyor fakat hala iyi bir haber gelmedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İliç Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz, "En kısa zamanda kardeşlerimize ulaşacağız. Bugün biraz daha belli bir noktaya gidilmiştir. Yeğenim de göçük altında." dedi.

Çalışmaların devam ettiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli arayarak bilgi aldığını ifade eden Gürbüz, "Devletimizin bütün gücüyle herkes burada çalışıyor. En kısa zamanda kardeşlerimize ulaşacağız. Bugün biraz daha belli bir noktaya gidilmiştir. Yeğenim de göçük altında. Hepsi benim yeğenimdi, akrabamdı." dedi.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin