İç kanama geçirip hastanelik olmuştu. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, entübe edildi. Yaşar Okuyan kimdir?

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, geçirdiği iç kanama sonucu yoğun bakıma alındı ve solunum desteği için entübe edildi. Haberi, kızı Ülkü Okuyan, sosyal medya hesabından paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
İç kanama geçirip hastanelik olmuştu. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, entübe edildi. Yaşar Okuyan kimdir?

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, hastaneye kaldırıldı. Yaşar Okuyan'ın kızı Ülkü Okuyan, babasının sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Babam Yaşar Okuyan, tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde, dün sabah geçirdiği iç kanama sonrası müdahale edilerek yoğun bakıma alınmış ve entübe edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Yaşar Okuyan'ın durumunun kritik olduğunu belirten Ülkü Okuyan, "Sağlığı ile ilgili gelişmeler olduğunda sizlerle paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

YAŞAR OKUYAN KİMDİR?

Yaşar Okuyan, 1949 yılında İstanbul‘da dünyaya geldi. Aslen Rize Çayeli Büyükköylü olan Okuyan, Ankara Atatürk Lisesi’nde eğitim aldı. İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Bir dönem gazetecilik yaptı. 21 yıl çeşitli gazete, dergi ve ajansta muhabir, foto muhabir, istihbdürü ve Köşe Yazarı olarak görev yapmış ve sürekli Basın Kartı almaya hak kazanmıştır. İmbat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Aktif siyasete 1970’li yılların başında MHP‘de başladı. O sıralar Hergün gazetesinin köşe yazarı ve Ülkücü Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlığı yaptı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’nden sonra Yaşar Okuyan da gözaltına alındı.

Yaşar Okuyan, Mesut Yılmaz’ın 1991 yılında ANAP liderliğine seçilmesinden sonra 1995 yılında bu partiye katıldı. ANAP’ta sürekli Ülkücü geçmişiyle anıldı. Eski kimliğini rencide etmemeye, ancak ANAP’lı kimliğini vurgulamaya özen gösterdi. Özgeçmişinde MHP yıllarını gazetecilik yaptığı dönem olarak tarif etti. Yalova’nın il olmasından sonra 20. ve 21. dönemde Yalova milletvekili seçildi. 1999-2002 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin