CHP ile ilişiği kesilen Yaşar Okuyan'ın istifa mektubu ortaya çıktı. Yaşar Okuyan'a Kılıçdaroğlu ne tepki verdi?

Dün CHP'den ilişiğinin kesilmesi ile gündeme gelen Yaşar Okuyan istifa mektubunu vererek partiden tamamen ayrıldı. Meral Akşener ile ilgili iddialarıyla gündeme gelen Yaşar Okuyan'ın istifa mektubunda yer alan ifadelere Kemal Kılıçdaroğlu'nun tepkisi ne oldu? Yaşar Okuyan açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP ile ilişiği kesilen Yaşar Okuyan'ın istifa mektubu ortaya çıktı. Yaşar Okuyan'a Kılıçdaroğlu ne tepki verdi?

Dün CHP'den ilişiğinin kesilmesi ile gündeme gelen Yaşar Okuyan konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Independentturkish'de yer alan habere göre, Yaşar Okuyan dün Twitter hesabından "Bugün CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yarım saati aşan bir süre TBMM'deki CHP grup odasında görüştük. Deprem ve seçimleri ele aldık" yazılı bir mesaj ve birlikte çekilmiş iki fotoğraf paylaştı. 

Bu durum üzerine İYİ Parti'den peş peşe tepkiler geldi.Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Okuyan'ın paylaştığı fotoğrafların da eski olduğu öne sürüldü.Bu gelişmelerin ardından  CHP ile ilişiği kesildi.

CHP'nin sosyal medya hesabında, "Sayın Yaşar Okuyan'ın partimiz ile ilişiği kesilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri yer aldı. 

YAŞAR OKUYAN'IN İSTİFA MEKTUBU 

Yaşar Okuyan'ın istifa dilekçesinde "Üyesi bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden birtakım çevrelerin Altılı Masa görüşmelerine ve CHP'ye zarar vermek amacıyla başlattıkları karalama kampanyasına alet olmamak üzere istifamın kabulünü ve gereğini arz ederim" ifadelerine yer verildi.

CHP ile ilişiği kesilen Yaşar Okuyan'ın istifa mektubu ortaya çıktı. Yaşar Okuyan'a Kılıçdaroğlu ne tepki verdi?

"İYİ PARTİ ÇEVRELERİ ORTALIĞI KARIŞTIRMIŞ"

Yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendiren  Okuyan, Kılıçdaroğlu ile her hafta konuştuğunu ve görüşmeleri sosyal medyaya duyurduğunu söyledi.

"İYİ Parti çevreleri bundan rahatsız olmuş, ortalığı karıştırmışlar" diyen Okuyan, "Ben her hafta geldiğimde yarım saat görüşüyorum Sayın Kılıçdaroğlu'yla. İYİ Parti bunu speküle ettiği için Meral Akşener orada birtakım şeyler yapıyor falan… Dedim problem yaratmayalım. Ben zaten aday değilim. Parti üyesiyim. İstiyorsanız istifamı verelim dedim" diye konuştu. 

KEMAL KILIÇDARĞLU YORUM YAPMAMIŞ

Okuyan, Kılıçdaroğlu'yla dün yaptığı konuşmada da kendisine açıklamalarının sorun teşkil etmesi durumunda istifasını verebileceğini söylediğini ancak Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine yorum yapmadığını öne sürdü.

"Ancak bugün ortalık karışınca CHP Genel Merkezi adına öyle iki satır bir şey yayın yapmışlar" diyen Okuyan, "Şimdi tabii ben polemiği sürdürmek istemiyorum. İstifamı hastane odasından yazdım. Altılı Masa görüşmelerine ve partiye zarar vermemek amacıyla partiden istifa ediyorum dedim" ifadelerini kullandı. 

CHP'YE DE TEPKİLİ

Okuyan, CHP Genel Merkezi'nden kendisiyle ilgili yapılan açıklamaya tepki gösterdi. 

Tweeti atan kişinin hukuku bilmediğini öne süren Okuyan, şunları kaydetti:

"Koskoca bir CHP'nin genel merkezi adına bir tweet atmışlar. 'Yaşar Okuyan'ın partimizle ilişkisi kesilmiştir' diye. Yani bu enteresan bir şey. Bir parti üyesinin ilişkisi kesildi diye bir partinin genel merkez açıklama yapma hakkına sahip değildir. Neden partinin tüzüğü vardır. Bir üyeyle ilgili önce Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ederseniz. Kaldı ki ben sıradan bir üye de değilim. Bakanlık yapmış bir insanım o yüksek disiplin kurulu sizin ifadenizi alır. Mesela Bolu Belediye Başkanı'nı disiplin kuruluna verdiler. Savunmasını verdi değil mi? Bir senedir atamadılar mesela. Şimdi bunların hiçbirisi yok, ilişkisi kesilmiştir deniyor. Yani biz ihraç ettik anlamında seni. Hukuken parti tüzüğüne de aykırı bir şey. Ben de bunun üzerine istifamı verdim."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin