Hilafet kavgasında yeni gelişme: Tokat atan şahıs serbest bırakıldı

İstanbul'da 'Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet' yürüyüşü sonrasında hilafet bayrağı açan İsmail Aydemir'e yumruk atan ve daha sonra tutuklanan Ege Akersoy'a tokat attığı için gözaltına alınan O.T. serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hilafet kavgasında yeni gelişme: Tokat atan şahıs serbest bırakıldı

İstanbul'da düzenlenen 'Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet' yürüyüşü sonrasında hilafet bayrağı açan İsmail Aydemir, tartıştığı Ege Akersoy tarafından yumruklandı. Polis olaya müdahale ederken, kalabalığın arasından bir kişi, Ege Akersoy'a tokat attı.

Olayın ardından kimliği tespit edilen O.T., polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 'Kasten yaralama' suçundan hakkında tahkikat yürütülen O.T., emniyette verdiği ifadenin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

AKERSOY'UN İFADESİ...

Ege Akersoy, savcılık ifadesinde Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Benim babam emekli binbaşıdır ve ben de milliyetçi duygularla yetiştirildim. Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan tarafından ülkemizin kurucu liderinin fotoğrafı mesele edilerek ülkemiz aleyhine uygulama yapılması, yaşanan terör saldırıları sonucunda 12 askerimizin şehit edilmesinden sonra ben de bir Türk vatandaşından Türk bayrağı taşımasını beklerken karşımdan gelen yeşil üzerine Arapça yazılı bayrak taşıyan kişiye, ‘Sen Türk değil misin, hassas zamanlardayız’ dedim.

Kendisi de bana ‘istediğimi taşırım’ dedi. Aramızda bir itişme oldu. Kendisi yanıma gelince bende kendimi korumak amacıyla yumruk attım. Sözlü olarak uyarmam gerekirdi.

Olay nedeniyle pişmanım. Ben herhangi bir ulusa yönelik aşağılayıcı bir söz söylemedim. Sadece Türk vatandaşı olduğunu tahmin ettiğim kişiyi uyarmak istedim. Olaydan sonra etraftan tanımadığım bir kişi de bana vurdu. Bana vuran kişiden de şikayetçiyim."

Etiketler hilafet tokat kavga
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin