Hatay karmaşası. Özgür Özel'den Hatay açıklaması: Sonuna kadar sahip çıkacağız. Usulsüzlük iddiası

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde usulsüzlük olduğunu iddia ederek “Hatay halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hatay karmaşası. Özgür Özel'den Hatay açıklaması: Sonuna kadar sahip çıkacağız. Usulsüzlük iddiası

CHP Genel Başkanı Özgür Özel X hesabından yaptığı paylaşımda, "Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, doğrudan Hatay Valisi’nin müdahil olduğu bir usulsüzlük, bir milli irade gaspı söz konusudur. Çok sayıda milletvekilimizi görevlendirdik, Hatay halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız” ifadelerine yer verdi.

AA verilerine göre AK Parti yüzde 44.4 , ANKA verilerine göre ise CHP 44.63 oyla önde.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Biz şu an 15 bin oy öndeyiz. Yaklaşık 35 bin geçersiz oy var. Bunlarla ilgili itirazlarımız olacak. Bu kadar geçersiz oy olması bizde soru işaret bıraktı.” dedi.

Lütfü Savaş, seçimde usulsüzlük iddiası ile YSK’ya gideceğini açıkladı.

"168 SANDIK DAHA VAR"

Hatay İl Seçim Kurulu önünde açıklamalarda bulunan Savaş, ellerindeki verilere göre 8 bin oydan fazla önde olduklarını belirterek “Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Savaş, il seçim kuruluna gidererek partililerle istişare etti. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimi 2. sırada tamamlayan Savaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
CHP Hatay il başkanı Hakan Tiryaki, ellerinde olan verilere göre 8 bin oy farkla önde olduklarını belirterek, “Deprem gecesinde yaşadığımız gene buradayız, uykusuz bir şekilde. Bu seferde Hatay’ımızın namusu olan sandığına ve oyuna sahip çıkmak için buradayız. Birçok noktada bize gelen verilerle kendilerinin ortalığa attığı veriler arasında çok büyük farklılıklar var. Bizde ve YSK’nın da içeride sisteme girdiği kadarıyla 8 bin öndeyiz” dedi.
Oyların taşınması esnasında yaşanan çeşitli olaylar olduğunu iddia eden Başkan Savaş, “İktidar partisinin temsilcileri ne olduysa saat 1 buçuktan sonra biz kazandık diye ortaya çıktılar. Baktığımız kadarıyla 168 sandık daha var daha ve biz 8 bin küsür öndeyiz. Nasıl kazandıklarını anlamış değiliz, bütün arkadaşlarımıza ekiplerimizle bu işin peşini bırakmayacağız. Sandıkta kazandığımızı, adliyede veya adliyeye gelmeden önceki pozisyonda kaybetmek istemiyoruz. Bunu sonuna kadar götüreceğiz. Gelen oy pusulalarının çeşitli kişiler tarafından içeriye geçirildiğini, resmi olarak görülen insanlar tarafından gelen sandık görevlilerinin elinden alıp içeri girdikleri ve adliyeden uzak bir noktada alıp da adliyeye getiriyoruz diye getirdikleri şeklinde birçok bilgi var elimizde. Bu işin peşini bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'NİN ADAYI ZAFER KONUŞMASI YAPTI

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, il başkanlığı binasında toplanan partililere seslenerek, “Cumhur İttifakı olarak yola çıktık. Biz birbirimize sımsıkı sarıldık ve sonuç itibariyle başardık” dedi.
31 Mart 2024 yerel seçimlerin ardından kesin olmayan sonuçlara göre Hatay’da seçimleri Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, kazandı. Öntürk, Antakya ilçesinde bulunan il başkanlığı binasına gelerek partililerle buluştu. Yoğun katılımın olduğu buluşmada Öntürk, kendini destekleyen vatandaşlara seslendi.

Hatay karmaşası. Özgür Özel'den Hatay açıklaması: Sonuna kadar sahip çıkacağız. Usulsüzlük iddiası

Hatay’ı yeniden ayağa kaldıracaklarını dile getiren Öntürk, "Cumhur İttifakı olarak yola çıktık. Biz birbirimize sımsıkı sarıldık ve sonuç itibariyle başardık. Kıymetli dostlarım biliyorsunuz ki biz Cumhur ittifakı olarak yola çıktık. Biz birbirimize sımsıkı sarıldıkça sonuç itibariyle başardık. Bundan sonra görevimizin ağırlığını ve sorumluluğunu biliyoruz. Hatay'ı yeniden ayağa kaldıracağız. Hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi ve hürmetlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Hatay'da AK Parti'nin büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Öntürk seçimi kazandıklarını söylemiş, CHP'nin adayı mevcut başkan Lütfü Savaş'tan ise "Öndeyiz ve seçimi kazanıyoruz. Hiç kimse bu konuda kuşkuya kapılmasın" açıklaması gelmişti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin