Hafta sonu uyarısı: Kar geliyor. Bu iller donacak. İstanbul'a kar ne zaman gelecek?

Aralık ayı birlikte soğu hava iyiden iyiye kendisini hissettirmeye başladı. Hafta sonu ise kar yağışı birçok ilde etkisini gösterecek. İstanbul'a kar yağışı içinse meraklı bekleyiş sürüyor. İşte hafta sonu kar beklenen iller...

Google Haberlere Abone ol
Hafta sonu uyarısı: Kar geliyor. Bu iller donacak. İstanbul'a kar ne zaman gelecek?

Türkiye aralık ayı ile birlikte soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Sağanak yağışlar yerini soğuk hava ile birlikte kara bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinden itibaren Kahramanmaraş, Osmaniye, Malatya, Adıyaman ve Elazığ çevreleri ile Gaziantep'in doğusunda yağış etkili olacağı tahmin ediliyor.

Bu gece ve yarın sabah saatlerinden itibaren de Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Şanlıurfa'nın kuzeyinde kuvvetli, Diyarbakır ve Adıyaman'ın kuzeyinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak etkili olacak.

Van, Erzurum ve Erzincan'ın güneyi ile Hakkari'nin kuzeyi ve Şırnak'ın doğusunda yüksek alanlar ile dağlık kesimlerde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı etkisini gösterecek.

MUĞLA'NIN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde bulunan bin 892 rakımlı Göktepe Dağı'nda kar yağışı etkili olurken, dağ yolu ulaşıma kapandı.

Hafta sonu uyarısı: Kar geliyor. Bu iller donacak. İstanbul'a kar ne zaman gelecek?

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde bulunan bin 892 rakımlı Göktepe Dağı'nda kar yağışı etkili oldu. Beyaza bürünen dağda kartpostallık görüntüler oluşurken, kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Meteoroloji verilerine göre karın gece boyunca yağması beklenirken, Kavaklıdere - Göktepe Dağı yolu, yoğun kar yağışı nedeni ile ulaşıma kapandı.

Hafta sonu uyarısı: Kar geliyor. Bu iller donacak. İstanbul'a kar ne zaman gelecek? - Resim : 2

KAR BASTIRDI, TEMİZLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir kara yolu bin 825 metre rakımlı Alacabel mevkiine mevsimin ilk karı yağdı.

Hafta sonu uyarısı: Kar geliyor. Bu iller donacak. İstanbul'a kar ne zaman gelecek? - Resim : 3
Saat 14.00 sıralarında başlayan kar yağışı sonrası, Akseki-Seydişehir kara yolu bin 825 metre rakımlı Alacabel mevkii beyaza büründü. Bölgede kar kalınlığı yer yer 5-10 santimetreye ulaştı. Akseki Seydişehir kara yolu Akseki’nin Yarpuz Mahallesi'nden itibaren Alacabel Karayolları Bakımevi arasında yaklaşık 20 kilometrelik bölümünde etkili olan kar yağışı nedeniyle Karayolları Alacabel ekipleri bölgede çalışmalarına başladı.

Hafta sonu uyarısı: Kar geliyor. Bu iller donacak. İstanbul'a kar ne zaman gelecek? - Resim : 4

Karayolları Alacabel ekipleri sürücülerin zor anlar yaşamaması için yolda biriken karı temizlemek için çalışma gerçekleştirdi. Karayolları ekipleri, sürücülerin trafikte herhangi bir sorun yaşamadıklarını, Alacabel Bakımevi'nde kış hazırlıklarını tamamladıkları ve yağış için geceli gündüzlü göreve hazırlıklı olduklarını bildirdi. Akseki Bölge Trafik ekipleri de bu güzergahı kullanacak sürücülerin yanlarında zincir bulundurmaları uyarısında bulundu.

BAHÇESARAY YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Van'ın yüksek kesimlerinde dün etkili olan kar yağışı ve tipiden dolayı kapanan Van-Bahçesaray yolu ulaşıma açıldı.

Doğu Anadolu Bölgesini etki altına alan kar yağışı ve tipi Van'ın yüksek kesimlerinde de etkili oluyor. Dün akşam saatlerinde Van-Bahçesaray karayolu, yoğun kar yağışı, tipi ile birlikte çığ riskine karşı tedbir amaçlı ulaşıma kapatıldı. Dün kar yağışı ve fırtınadan dolayı ulaşıma kapatılan yol, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu yol tek şeritten ulaşıma açıldı. Ekiplerin yol açma çalışmaları sürüyor.

Hafta sonu uyarısı: Kar geliyor. Bu iller donacak. İstanbul'a kar ne zaman gelecek? - Resim : 5

KAHRAMANMARAŞ'A UYARI

Kahramanmaraş’ta Afet Koordinasyon Merkezi, bugün saat 15.00’da başlayıp 9 Aralık Cumartesi günü akşam saatlerine kadar şehir genelinde kuvvetli yağmur ve sağanak yağış beklendiğini duyurdu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 9 Aralık Cumartesi günü akşam saatlerine kadar devam edeceği öngörülen yağışlar neticesinde meydana gelebilecek sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması noktasında vatandaşlar uyarıldı.
AKOM’dan yapılan açıklamada; kuvvetli yağışlar neticesinde meydana gelebilecek aksamalara mahal vermemek adına tüm önlemlerin alındığı, ekiplerin teyakkuz halinde olduğu ve herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılması durumunda vatandaşların 112 acil çağrı merkezinden itfaiye ekiplerine ve Alo 153’ten Afet Koordinasyon Merkezi’ne (AKOM) ulaşabilecekleri belirtildi.

MARMARA'YA YAĞIŞ UYARISI

Son günlerde kapalı ve yağışlı bir havanın etkisinde olan İstanbul için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava tahmin raporunda, yağışların; Marmara'nın doğusu, Ege , Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Çanakkale'nin doğusu, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın merkez ve batısı, Mersin çevreleri ve Adana'nın güney kesimlerinde yer yer çok kuvvetli, Antalya’nın doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ile kuzey ilçeleri ağırlıklı olarak İstanbul’da kuvvetli sağanak yağış öngörülüyor. Yağışların, bin metre üzerinde zaman zaman kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün için Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Kilis için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Hafta sonu uyarısı: Kar geliyor. Bu iller donacak. İstanbul'a kar ne zaman gelecek? - Resim : 6

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN GELECEK?

Uzmanlar, İstanbul'da aralık ayı sonu 2024 yılının ilk günlerinde etkili olması beklenen soğuk havanın kar örtüsü oluşturabileceğine yönelik tahminlerde bulunuyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin