Gece yarısı korkutan heyalan. Büyük bir facia kıl payı atlatıldı. Kar yurdun bir kesimini esir aldı

Artvin'de, sağanak sonrası tünel çıkışında meydana gelen heyelan nedeniyle Yusufeli- Erzurum karayolu ulaşıma kapandı. O sırada yoldan geçen bir aracın olmaması büyük bir faciayı önledi. Meteoroloji de soğuk hava için tarih verdi, uyarıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Gece yarısı korkutan heyalan. Büyük bir facia kıl payı atlatıldı. Kar yurdun bir kesimini esir aldı

Artvin'de, sağanak sonrası tünel çıkışında meydana gelen heyelan nedeniyle Yusufeli- Erzurum karayolu ulaşıma kapandı. Ekipler, kaya parçalarıyla dolan ve kapanan yolda temizlik çalışması başlattı.

Gece yarısı korkutan heyalan. Büyük bir facia kıl payı atlatıldı. Kar yurdun bir kesimini esir aldı

Kentte etkili olan sağanak sonrası Yusufeli- Artvin karayolunun 10’uncu kilometresinde, saat 21.30 sıralarında heyelan meydana geldi. Toprağın yumuşamasıyla yamaçtan kopan irili ufaklı kaya parçaları, Deriner Tüneli'nin çıkışına aktı. Toprağın da yola sürüklendiği heyelan sırasında tünelden araç geçmemesi olası faciayı önledi. Heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan yolda jandarma ekipleri önlem aldı. Karayolları ekipleri de yolda, temizlik çalışması başlattı.

KAR NEDENİYLE YOLLAR KAPANDI, HASTANIN YARDIMINA EKİPLER KOŞTU

Ağrı'da etkisini gösteren yoğun kar yağışı sonrası birçok köyün ilçe ve kent merkeziyle karayolu bağlantısı kesildi. Yolu kapanan merkeze bağlı Soğan köyünde rahatsızlanan kalp hastası 47 yaşındaki C.A., mahsur kaldı. Hasta yakınlarının 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istemesi üzerine, sağlık ve İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler seferber oldu.

Gece yarısı korkutan heyalan. Büyük bir facia kıl payı atlatıldı. Kar yurdun bir kesimini esir aldı - Resim : 2

İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri yoğun bir çalışma sonucu köy yolunu ulaşıma açarken, hasta C.A. ambulansla Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. C.A.’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

KAR NEDENİYLE MAHSUR KALAN HASTALAA 2 SAATLİK ÇALIŞMAY ULAŞILDI

Siirt'in Şirvan ilçesinde kar nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan 70 yaşındaki kadın hasta, ekiplerin 2 saatlik çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı.

FLAŞ BELLEK İÇİN DONACAKTI

Bitlis’in Tatvan ilçesinde aracının elektrik kesintisinden dolayı mahsur kalan genç ekipler tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre Tatvan ilçesinde bulunan Radar mevkinde flaş belleğini kaybettiği için bölgeye gelip arama yapan 20 yaşındaki Muhammet Erem adlı vatandaş, ilçeye geri dönmek isterken aracının elektrik kesmesi sonucu mahsur kaldı. Kar ve tipinin etkili olduğu bölgede 112 Acil Çağrı Merkezi’ne düşen ihbarla harekete geçen AFAD ekibi gencin bulunduğu bölgeye intikal etti. Radar mevkiine gelen AFAD ekiplerini karşılayan Erem’in herhangi bir donma tehlikesi yaşamadığı ve aracın AFAD ekipleri tarafından çalıştırılarak merkeze götürüldüğü öğrenildi.

VAN'DA KAR TİPİ ETKİLİ OLUYOR

Van’da etkili olan kar yağışı ve tipi, yüksek kesimlerde trafiği olumsuz yönde etkiliyor.
Şehir merkezinde akşam saatlerinde başlayan ve belli aralıklarla devam eden yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışı ve tipiye bıraktı. Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahtaki 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi’nde kar yağışı ve tipinden dolayı sürücülere zor anlar yaşadı. Bazı sürücüler yoldan çıkarken, bazıları ise geri dönmek zorunda kaldı. Karayolları ekipleri ise bölgede çalışmalarını aralıksız yürütüyor.

Gece yarısı korkutan heyalan. Büyük bir facia kıl payı atlatıldı. Kar yurdun bir kesimini esir aldı - Resim : 3

YÜKSEKOVA'DA KAR

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde akşam saatlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı.
İlçede akşam saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olurken, İpekyolu ve Cengiz Topel caddeleri üzerinde sürücüler zor anlar yaşadı. Yüksekova Belediyesi, Karayolları, İl Özel İdaresi ekipleri de karla mücadele çalışmalarına başladı.
Mehmet Ertan isimli vatandaş, "Şu an Yüksekova’da lapa lapa kar yağışı başladı. Malum bu sene öyle bir kar yağışı olmadı. İnşallah güzel yağar, çünkü Yüksekova’da çok yoğun bir kirli hava var belki bir nebze olsa etki eder” dedi.

Gece yarısı korkutan heyalan. Büyük bir facia kıl payı atlatıldı. Kar yurdun bir kesimini esir aldı - Resim : 4

METEOROLOJİ UYARDI; SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Pazar gününden itibaren önce yağış ardından soğuk hava dalgası uyarısı yapıldı.

Yapılan uyarıda, “Bölgemizin, 7 Ocak 2024 (Pazar) gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor. Bölgemizin kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların, iç kesimlerde yağmur ve sağanak, 9 Ocak 2024 (Salı) günü akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde etkili olması tahmin ediliyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 10 Ocak 2024 Çarşamba gününden itibaren 4 ila 6 derecelik azalması beklenmektedir. Rüzgârın, Pazar ve Pazartesi günleri güney ve batı yönlerden fırtına, yer yer kuvvetli fırtına (62-89 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Soğuk ve yağışlı havanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzce yapılan meteorolojik tahmin ve erken uyarıların yakından takip edilerek, dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

HATAY'DA AŞIRI YAĞIŞ

Hatay’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, dağlık alanda heyelan meydana geldi.
Hatay’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle denize yakın bölgelerde sel ve su baskınları meydana geldi. Dörtyol ilçesi Karakese Mahallesi’nde bulunan Çökek yaylasında dağlık alanda heyelan meydana geldi. Heyelan sonrası 2 ev tedbir amaçlı boşatıldı. Arsuz ilçesinde yağışla birlikte sel etkili oldu. Dörtyol ve Payas ilçesinde etkili olan yağışla birlikte dereler taşarken vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Gece yarısı korkutan heyalan. Büyük bir facia kıl payı atlatıldı. Kar yurdun bir kesimini esir aldı - Resim : 5

BAŞKALE'DE KAR

Van’ın Başkale ilçesinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Karayolları ekipleri kar temizleme çalışması başlattı.
Van’ın Başkale ilçesinde akşam saatlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Kara hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşadı. Van Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri de karla mücadele çalışmalarına başladı. Kar yağışının ardından her yere beyaza bürünürken, vatandaşlar ise fotoğraf çekerek karın tadını çıkardı.
Karayolları Başkale Şefliği ekipleri, olumsuzluk yaşanmaması için kar yağışının başlamasıyla yollarda kar küreme çalışması yaptı. Ekipler, sürücülerin zor anlar yaşamaması için sorumluluk bölgelerindeki Van-Hakkari karayolu ve Başkale çevre yolunda kar temizleme çalışması yürüttü.

 

Kaynak: DHA-İHA
Etiketler artvin heyelan tünel kar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin