FLAŞ! Tavuk ihracatına yasak geliyor. Ticaret Bakanlığı harekete geçti

Son zamanlarda artan beyaz et fiyatları nedeniyle Ticaret Bakanlığı harekete geçti. İhracatın yasaklanmasına ilişkin çalışma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Tavuk ihracatına yasak geliyor. Ticaret Bakanlığı harekete geçti

Tavuk etinde son 5 ayda yaşanan artış Ticaret Bakanlığı'nı da harekete geçirdi.

Fiyat artışına sebep olan etkenleri ortadan kaldırmak için çalışma başlatıldı.

İhracat yasağı getirilerek iç piyasaya arzın artırılması planlanıyor. NTV'nin haberine göre, düzenlemeye son şeklinin verilmesi için çalışmalar sürüyor.

Sektör temsilcileri ise, kırmızı et ücretini karşılayamayanların beyaz ete yöneldiğini bunun da son zamanlardaki fiyat artışına etkisi olduğunu belirtiliyor.

Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından yapılan açıklama ile et fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı. Bu zam ile birlikte et ve tavuk fiyatları bir kez daha yükseldi. Yapılan zamlar sonucu kıymanın kilosu 279 TL’ye, kuşbaşı etin kilosu 319 TL’ye, sığır bifteğin kilosu ise 405 TL’ye yükseldi.

Tavuk fiyatlarında da artış yaşandı ve tavuk kanadının kilosu 138 TL, tavuk butunun kilosu 74 TL, tavuk göğsünün kilosu 85 TL ve tavuk pirzolanın kilosu ise 112 TL oldu. Artan enflasyon ve gıda fiyatlarındaki yükselişler vatandaşı zor durumda bırakıyor. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de iki günde bir et, balık veya tavuk tüketemeyenlerin oranı yüzde 45’e ulaştı. Bu oran, Avrupa Birliği ülkeleri arasında en yüksek oran olarak dikkat çekiyor.

Kıyma: 229 TL’den 279 TL’ye (%21 zam)

Kuşbaşı et: 259 TL’den 319 TL’ye (%23 zam)

Sığır bifteği: 325 TL’den 405 TL’ye (%24,6 zam)

Tavuk kanadı: 110 TL’den 138 TL’ye (%25,5 zam)

Tavuk butu: 67 TL’den 74 TL’ye (%10,4 zam)

Tavuk göğsü: 68 TL’den 85 TL’ye (%25 zam)

Tavuk pirzola: 90 TL’den 112 TL’ye (%24,4 zam)

ET FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞECEK 

Et fiyatlarının ne zaman düşeceği konusunda net bir bilgi bulunmamaktadır. Uzmanlar, et fiyatlarının düşmesi için enflasyonun ve gıda fiyatlarındaki artışın durması gerektiğini belirtiyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin