Erzincan'daki felaket öncesi son görüntü... Toprak kaymasından önce dron ile çekim yapılmış

Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'nde devasa bir göçük meydana geldi. Dağlar, taşlar su gibi aktı. 667 çalışandan 9 kişiye ulaşılamıyor. Maden sahası toprak kaymasından önce dron ile havadan kaydedilmiş. İşte o görüntüler...

Google Haberlere Abone ol
Erzincan'daki felaket öncesi son görüntü... Toprak kaymasından önce dron ile çekim yapılmış

Erzin'dan Çöpler Altın Madeni'ni Anagold Madencilik Şirketi işletiyor. Anagold'un yüzde 80'i Kanadalı altın maden şirketi SSR Mining'e, yüzde 20'si ise Çalık Grubu'na ait. Bu maden alanında dün 14:00'da devasa bir toprak kayması yaşandı. Adeta dağ, taş, toprak su gibi aktı. 667 çalışandan 9 işçi toprak altında kaldı. İşçiler için tüm imkanlar seferber edildi.

 

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü maden sahası toprak kaymasından önce dron ile havadan görüntülenmiş.

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan bir maden sahasında öğle saatlerinde toprak kayması yaşandı. Yaklaşık 10 dönüm bir alandan kayan tonlarca toprak yaklaşık 100 dönüm alana yayıldı.

Erzincan'daki felaket öncesi son görüntü... Toprak kaymasından önce dron ile çekim yapılmış - Resim : 2

Toprak kaymasıyla birlikte 9 çalışan toprak altında kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Toprak altında kalan işçileri kurtarmak için 400 kişilik ekip çalışmalarını hummalı şekilde sürdürüyor.

Erzincan'daki felaket öncesi son görüntü... Toprak kaymasından önce dron ile çekim yapılmış - Resim : 3

Toprak kaymasından önce maden sahası dron ile havadan görüntülenmiş.

Erzincan'daki felaket öncesi son görüntü... Toprak kaymasından önce dron ile çekim yapılmış - Resim : 4

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İliç'teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin bölgede gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm ekiplerin olay yerinde söyledi.

"ÖNEMLİ OLAN TOPRAK ALTINDA KALAN VATANDAŞLARIMIZI SAĞ SALİM ÇIKARMAK"

Doğru bilgiler için vatandaşların resmi kaynaklara itibar etmesini isteyen Aydoğdu, şöyle konuştu:

* "Şu anda önemli olan bu toprak altında kalan vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde ulaşıp, onları sağ salim çıkarmak. Onun için biz gerekli tüm bilgileri vereceğiz. Bakın toprak diyoruz, biz gittik bütün arkadaşlarımızla hem sağ taraftaki hem de sol taraftaki toprak kaymasını gördük. Şu anda bütün arkadaşlar ölçümleri yapıyorlar. Ankara'dan ekipler yola çıktı geliyorlar. Şu anda bizim için en önemli olan toprak altında kalan vatandaşlarımızı sağ salim çıkarmak. Bu konuyla ilgili bütün ekiplerimiz burada.

* Biz olayın olduğu anda buradaydık. Sayın İçişleri Bakanımız her 10 dakikada bir bilgi alıyor. Cumhurbaşkanımız Mısır'dan aradı, bilgi arz ettik. Bütün arama kurtarma ekipleri burada. Canla başla çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Bir eksik, kusur varsa devlet zaten bunun gereğini mutlaka yapar ama şu anda en önemli önceliğimiz toprak altında kalan vatandaşlarımıza bir an önce ulaşmak."

"FIRAT NEHRİ'NE SIZMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

Vali Aydoğdu, ilerleyen zamanlarda yine açıklama yapacağını belirterek, siyanür iddialarına dair "Şu anda bir sızma söz konusu değil. Olsa bunu size açıklarız. Fırat Nehri'ne sızma söz konusu değil. Toprak kayması oldu, yani bu toprak kayması dışında herhangi bir problem yok. Bütün ekipler geliyor, buradaki bütün kontrolleri yapacaklar" dedi.

Kaynak: AA-İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin