Erzincan'daki Anagold Madencilik'te facia. Fırat Nehri için önlem alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan açıklama: Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattık

Anagold Madencilik tarafından işletilen Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'nde toprak kayması meydana geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı facia hakkında açıklama yaptı. Bakanlık, Fırat Nehri'ndeki tehlike için önlem alındığını belirtti. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de "siyanürlü toprak Fırat Nehri'ne aktı" denilerek sosyal medyada paylaşılan görüntülerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Erzincan'daki Anagold Madencilik'te facia. Fırat Nehri için önlem alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan açıklama: Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattık

Erzincan İliç'te Kanadalı bir şirketin altın madeninde maden cevher döküm sahasında toprak kayması meydana geldi. Anagold Madencilik ve SSR Mining şirketlerinin faaliyet yürüttüğü bu maden sahası daha önce siyanür sızması iddialarıyla da gündeme gelmişti.

Saat 14.00 sıralarında meydana gelen olayda göçük altında kalan işçilerin olduğu belirtiliyor. Olayın ardından bölgeye jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 işçiye ulaşılamadığını söyledi.

FIRAT NEHRİ ÖNLEMİ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yayımladığı açıklamada Fırat Nehri'ne yönelen menfez kapaklarının kapatıldığı açıklandı.

Açıklamada, "Bakanlığımız merkez ve il müdürlüğümüzün denetim ekiplerini bölgeye ivedilikle sevk ettik. Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattık." ifadelerine yer verildi.

İşte o açıklama:

Erzincan İliç'te meydana gelen maden kazasında toprak altında kalan işçilerimize bir an evvel sağ salim ulaşılması en büyük temennimiz.

Devletimizin tüm imkânlarıyla sahadayız. Arama kurtarma çalışmaları AFAD koordinasyonunda devam ediyor.

Bununla birlikte toprak kaymasının hemen ardından Bakanlığımız merkez ve İl Müdürlüğümüz Denetim Ekiplerini bölgeye ivedilikle sevk ettik. Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık.
Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor, gelişmeleri hassasiyetle takip ediyoruz.

O GÖRÜNTÜLER GERÇEK DEĞİL

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de "siyanürlü toprak Fırat Nehri'ne aktı" denilerek sosyal medyada paylaşılan görüntüler hakkında açıklamada bulundu.

Görüntülerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen o açıklama şu şekilde:

Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, "Erzincan'da bir altın madeninin alanında meydana gelen toprak kayması sonucu siyanürlü toprak Fırat Nehri'ne aktı" iddiası doğru değildir.

İddiaya konu görüntüler, Fırat Nehri ya da herhangi bir baraja değil, Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninin atık havuzuna aittir.

Ayrıca toprak kaymasının hemen ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı merkez ve İl Müdürlüğü Denetim Ekipleri bölgeye sevk edilerek toprak kayması sırasında kayan toprağın Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapakları kapattırılmıştır.

Nehre herhangi bir malzemenin ulaşması veya karışması söz konusu değildir.

Bölgede meydana gelen toprak kaymasının, maden alanındaki atık havuzu ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.

Etiketler maden fırat erzincan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin