Erzincan'da 9 işçi hala toprak altında. Türkiye'de bir ilk: Zonguldak'ta 'Maden Suçları Soruşturma Bürosu' kuruldu

Erzincan'da toprak altında kalan 9 işçiyi bulmak için çalışmaları Zonguldak'ta, kaçak maden ocaklarından kaynaklanan suçların daha etkili bir şekilde soruşturulması amacıyla "Maden Suçları Soruşturma Bürosu" kuruldu. Bu büro, iş kazalarının yanı sıra yaralanma ve ölümlerle sonuçlanan olaylara odaklanarak Türkiye'de bu alanda ilk olma özelliğini taşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Erzincan'da 9 işçi hala toprak altında. Türkiye'de bir ilk: Zonguldak'ta 'Maden Suçları Soruşturma Bürosu' kuruldu

Türkiye günlerdir Erzincan'da toprak altında kalan 9 işçiyi bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Zonguldak'ta Cumhuriyet Başsavcılığı, "Maden Suçları Soruşturma Bürosu" kurdu. Kurulan büro, kentte, sıklıkla yaşanan yaralanmalı ve ölümlü maden kazalarının yanı sıra kaçak maden ocaklarıyla ilgili soruşturmaları da yürütecek.

Büronun kurulmasıyla maden ve madencilik kaynaklı suçlara yönelik soruşturma yürüten Cumhuriyet savcıları ile kolluk güçlerinin koordineli şekilde çalışması, soruşturmaların da daha hızlı ve etkin şekilde yürütülmesi planlanıyor.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, kurulan büronun bu alanda Türkiye'de ilk olduğu ifade edildi.

1994'TE YÜZLERCE İŞÇİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

3 Mart 1992 tarihinde Zonguldak'ın Kozlu ilçesindeki taş kömürü maden ocağında grizu patlamaları nedeniyle meydana gelen facia sonucunda 263 madenci yaşamını yitirdi.

Patlama ile yer altında çıkan yangınların denetim altına alınamaması ve ocağın bütün katlarındaki göçükler ve ulaşım yolları tahribatı nedeniyle ocak yüzey açıklıklarından kapatıldı.

Faciadan kurtulanların ifadelerini temel alan soruşturmada kazanın oluşma nedenleri tam olarak açıklığa kavuşturulamadı.

 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin