Emekli maaşlarına zam e-Devlet'te erişim sorununa neden oldu

Milyonlarca SSK-BAĞ-Kur emeklisinin beklediği zam haberini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında duyurdu. Zam haberi sonrası e-Devlet sisteminde yaşanan yoğunluk nedeniyle erişim sorunu yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Emekli maaşlarına zam e-Devlet'te erişim sorununa neden oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan yeni yılın ilk kabinesinde emekliye yapılacak zam oranı ve en düşük emekli maaşı belli oldu.

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkardıklarını duyurdu.

Bu açıklamanın ardından e-Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri yapmak isteyen emekliler yoğunluk oluşturdu.

Emekli maaşlarına zam e-Devlet'te erişim sorununa neden oldu - Resim : 2

 Yoğunluk nedeniyle e-Devlet sisteminde erişim sorunu yaşandı. Sisteme giriş yapıldığında "Bu sayfa çalışmıyor" hatası ile karşılaşan yurttaşlar mağdur oldu.

 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE OLMUŞTU?

Kabine toplantısının ardından kameraların karşısında konuşan Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beklenen ek zam oranını açıkladı.

Aralık ayı enflasyonu ile emekliye zam oranının yüzde 37,57 olarak netleştiğini anımsatan Erdoğan, yüzde 5 artışla yüzde 42,6'ya yükselttiklerini söyledi. Erdoğan, temmuz ayında memur maaşlarının ayrım olmaksızın eşitleneceğini belirtti.

Erdoğan böylece, emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkardıklarını da duyurdu.

Etiketler e devlet Zam emekli
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin