En düşük 2024 emekli maaşı belli oldu. 2024 'Emekliler Yılı' ilan edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında 2024'ü 'Emekliler Yılı' ilan etti. Milyonlarca SSK-BAĞ-KUR emeklisi yapılacak zammı bekliyordu. Temmuz ayında milyonlarca emeklinin en düşük maaşı 7 bin 500 lira yapılmıştı. Erdoğan 2024 için en düşük emekli maaşını kamuoyuna duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
En düşük 2024 emekli maaşı belli oldu. 2024 'Emekliler Yılı' ilan edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası duyurdu

TÜİK tarafından 3 Ocak'ta yüzde 64,77 olarak açıklanan 2023 yılı enflasyon rakamıyla memur ve emeklilerin maaş zammı netleşmişti. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25'lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı 37,57'de kalmıştı. Bu zam oranı milyonlarca emekliyi memnun etmemişti. Tepkiler çığ gibi yağmıştı.

Tepkiler sonrası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz koordinasyonunda çalışmalara başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları çalışma yürüttü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası emeklilere yapılacak ek zam oranı ve 2024 yılında geçerli olacak en düşük emekli maaşını açıkladı.

 

Erdoğan, "Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz." dedi.

TEMMUZ AYINDA MAAŞLAR EŞİTLENECEK

Erdoğan, "Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir." ifadelerini kullandı.

DÜZENLEME MECLİS'E NE ZAMAN GELECEK?

Açıklanan ek zam oranı ile en düşük emekli maaşının yakın zaman içinde TBMM'de yasalaşarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin