Emeklilerin zam oranı belli oldu. Milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisi bekliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası açıkladı. Yüzde 37.57'lik artışa ek yüzde 5 zam...

Memur ve memur emeklisine yüzde 49.25’lik zam yapılmıştı. Milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin maaşına yüzde 37.57 artış yapılacaktı. Kabine Toplantısı'ndan SSK ve BAĞ-KUR emeklisine yüzde 5 ek zam kararı çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası açıklama yaptı. SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin yeni zam oranını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Emeklilerin zam oranı belli oldu. Milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisi bekliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası açıkladı. Yüzde 37.57'lik artışa ek yüzde 5 zam...

Milyonlarca SSK - BAĞ-KUR emeklisi merakla bekliyordu. Ek zam açıklaması geldi. Enflasyon rakamlarının duyurulması ile 2024 yılında memur ve emeklinin alacağı zam oranı da netleşmişti. Ek zam bekleyen emekliler için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ek zam düzenlemesini tamamladı. Kabine ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Memur ve memur emeklisine yüzde 49.25’lik zam yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından emekliye ek zam hakkında, "SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave %5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum." açıklamasını yaptı.

Erdoğan şunları söyledi:

"İşçi, memur, emekli maaşlarında ve onlara endeksli ödemelerde yaptığımız yüksek oranlı artışlarla bunu sağladık. Çalışanları enflasyona ezdirmeme sözünü tutmaya devam edeceğiz.

Geçen yılın son aylarında yaptığımız hesapla 16 milyon emeklimizin tamamına 1 defaya mahsusu 5’er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Çalışan emeklilerimiz de tıpkı diğer emeklilerimiz gibi yıl bitmeden 5 bin TL tutarındaki ödemelerini aldı.

Bilindiği gibi 2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 49.25, SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37.57 artış oldu.

Daha düşük artış alan SSK ve Bağkur emeklisine ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum. Böylece SSK ve Bağkur emeklilerimizin ocak 2024’ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42.6’ya yükseliyor.

EMEKLİ EK ZAM DÜZENLEMESİ NE ZAMAN?

Önümüzdeki temmuz ayında artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Memur, SSK ve Bağkur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir.

Ekonomi yönetimimiz OVP’de bu artışları öngörmüş hazırlıklarını buna göre yapmışlardır. Artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz. Böylece toplam 200 milyar TL’lik ilave bir kaynağı emeklilerimizin istifadesine sunmuş oluyoruz. Tüm bu artışların emeklilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin