Dört ilde orman yangını! Adana, İzmir, Tokat ve Balıkesir'de başlayan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor

Havaların ısınmasıyla orman yangınlarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Adana'nın Feke, İzmir'in Bergama, Tokat'ın Niksar ve Balıkesir'in Altıeylül ilçelerinde orman yangını çıktı. Dört ilde birden başlayan yangınlara, havadan ve karadan müdahale sürerken, İzmir'in Bergama ilçesinde çıkan yangın kontrol altına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Dört ilde orman yangını! Adana, İzmir, Tokat ve Balıkesir'de başlayan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor

Adana'nın Feke, İzmir'in Bergama ve Tokat'ın Niksar ilçelerinde orman yangını çıktı. Yangınlara, havadan ve karadan müdahale başlatıldı.

Feke ilçesine bağlı Konakkuran Mahallesi Kıy mevkinde, saat 15.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangın ihbar üzerine olay yerine Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Dört ilde orman yangını! Adana, İzmir, Tokat ve Balıkesir'de başlayan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor

BERGAMA'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Bir diğer yangın da, İzmir Bergama'nın Bozyerler Mahallesi'ndeki ormanda, saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın da dumanları fark eden çevredekiler, durumu orman ekiplerine bildirdi.

Dört ilde orman yangını! Adana, İzmir, Tokat ve Balıkesir'de başlayan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor - Resim : 2

Bölgeye, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 helikopter ve 2 uçak, 15 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 dozer sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın, ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

RÜZGARIN ETKİSİYLE KISA SÜREDE BÜYÜDÜ

Öte yandan, Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Ustahasan köyü ormanlık alanında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede büyüdü ve geniş bir alana yayıldı. Yangın ihbarının alınmasının ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Niksar Orman İşletme Müdürlüğü ve Niksar Belediyesi itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

BALIKESİR'DE BAŞLAYAN YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Bir orman yangını da Balıkesir'de meydana geldi. Altıeylül ilçesine bağlı Ovabayındır Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Dört ilde orman yangını! Adana, İzmir, Tokat ve Balıkesir'de başlayan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor - Resim : 3

Yangın, 4 uçak, 2 helikopter, 12 arazöz, 7 su ikmal aracı, 3 dozer ve 120 personelle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin