Dolandırıcıların yeni kurnazlığı: Sahte satış ilanıyla kapora dolandırıcılığı. Mağdur herkesi uyardı: İnanmayın

Dolandırıcılar Manisa'da yaşayan İbrahim Taşdemir'in (29) cep telefonuna indirdiği sosyal medya platformu hesabını ele geçirdi ve sahte ilan açıp 'arsa satışı' vaadiyle 'kapora' dolandırıcılığı yapmaya çalıştı. Şikayette bulunan Taşdemir mağdur olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Dolandırıcıların yeni kurnazlığı: Sahte satış ilanıyla kapora dolandırıcılığı. Mağdur herkesi uyardı: İnanmayın
DHA

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde yaşayan İbrahim Taşdemir cep telefonuna bir sosyal medya uygulaması indirdi.

Ardından site tarafından doğrulama kodu geldi ancak Taşdemir gelen mesaj üzerinde durmadı.

Bir süre sonra uygulamaya girdiğinde hesabından sahte arsa ilanı verildiğini ve ilanla ilgilenen 36 kişiyle de arsa pazarlığı yapılarak 'Enver A.' ismiyle kapora istendiğini gördü.

ŞİKAYET ETTİ 

Şüpheli ya da şüpheliler hakkında polise şikayette bulunan Taşdemir mağdur olduğunu belirterek, "Telefonuma uygulama üzerinden SMS olarak 3 adet doğrulama kodu geldi. Ben bu doğrulama kodunu hiçbir yerde, hiçbir kimseyle paylaşmama rağmen uygulamada benim adıma arsa satışı ilanı olduğunu gördüm. Arsa satışı ilanına 36 kişi mesaj atmış, 28 kişi de favorilerine eklemiş" dedi.

"KİMSE KAPORA YALANLARINA İNANMASIN"

Yaşadıklarını anlatan Taşdemir, "İlanla, arsa satışıyla hiçbir alakam yok. Şahıs, bilgi isteyenlere arsa sahibi olarak 'Enver A.' ismini ve başka bir telefon numarası vermiş. Verdiği telefon numarasını aradım, ulaşamadım. Mağdurum. Konuyla ilgim olmasa da adımla ilan açtığı için ismim dolandırıcılık olayında geçmiş oluyor. Şahıs ya da şahıslar hakkında şikayetçi oldum. Bu şahıs ya da şahısların bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmelerini istiyorum. Vatandaşlarımızı da bu tür dolandırıcılar konusunda daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum. Vatandaşlarımızın bu gibi dolandırıcılarının 'kapora' yalanlarına inanmasın" diye konuştu.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin