Diyarbakır'da Nevruz kutlaması... Leyla Zana yeni çözüm süreci için seçimden sonraya işaret etti. 166 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) öncülüğünde Nevruz kutlandı. Etkinliğe DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve 8 yıldır siyasetten uzak duran Leyla Zana ve bazı vekiller katıldı. Zana, "Hep beraber seçimden sonra barışın yolunu açacağız” dedi. Etkinlikte 166 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da Nevruz kutlaması... Leyla Zana yeni çözüm süreci için seçimden sonraya işaret etti. 166 kişi gözaltına alındı

 Diyarbakır'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) öncülüğünde nevruz etkinliği yapıldı.

Merkez Bağlar ilçesinde nevruz etkinliğinin yapılacağı alanda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince güvenlik önlemi alındı.

Katılımcılar, polis noktasında üst araması yapıldıktan sonra alana giriş yaptı.

Diyarbakır'da Nevruz kutlaması... Leyla Zana yeni çözüm süreci için seçimden sonraya işaret etti. 166 kişi gözaltına alındı

 

LEYLA ZANA DA KATILDI

Etkinliğe, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Ağrı Milletvekili iken 11 Ocak 2018'de TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamada "devamsızlık" gerekçesiyle milletvekilliği düşürüldükten sonra 8 yıldır siyasetten uzak duran Leyla Zana, DEM Partili bazı milletvekilleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Etkinlikte konuşan Bakırhan, herkesin ramazan ayını ve Nevruz Bayramı'nı kutladığını belirtti.

Bakırhan, "Toplumsal kesimleri barış ve demokrasi mücadelesini büyütmeye, barış ve demokrasi mücadelesini yürütmeye çağırıyoruz. Muhalefete seslenmek istiyorum; Kürt meselesinde cesur olalım, doğruları dile getirelim. Savaş çığırtkanlığı yapanların karşısında biz barış zemini örelim." ifadelerini kullandı.

"SEÇİMDEN SONRA BARIŞIN YOLUNU AÇACAĞIZ"

Eski HDP milletvekili Leyla Zana, etkinlikte, büyük kısmını Kürtçe yaptığı konuşmasında, 1993'teki süreci hatırlatarak "Bu yolun yeniden açılması için hazır mısınız? Bir yandan CHP, bir yandan AKP, diğer yandan MHP, ‘Kürtler, yaptıklarımızdan razı ki bize destek veriyorlar’ diyorlar. Ama biz irademizi sadece kendimiz için kullanacağız. Kürtler öyle bir halk ki her şeyini, bayramını bile başka halklarla paylaşmış. Biz de diyoruz ki nevruzu kutlamak isteyen herkesin nevruzu kutlu olsun. Tüm genç kadınları ve genç erkekleri topluma emanet ediyorum." dedi. 

Konuşmasında "barış" vurgusu yapan Zana, "Özgürlük ve barış yolunu hep birlikte açalım. 1993’te Öcalan’ın başlattığı barış ve çözüm süreci için yeniden hazır mısınız? Bu ülkeyi yönetenlere sesiniz ulaştı, hep beraber seçimden sonra barışın yolunu açacağız”  şeklinde konuştu. 

Etkinlikte sahne alan Tunuslu sanatçı Emel Mathlouthi, İsrail'in saldırısı altındaki Filistinliler için şarkı seslendirdi.

166 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Alanda zaman zaman terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atıldı, terör örgütünü simgeleyen bez parçaları açıldı.

Diyarbakır'da Nevruz kutlaması... Leyla Zana yeni çözüm süreci için seçimden sonraya işaret etti. 166 kişi gözaltına alındı - Resim : 2

Etkinlik sırasında bariyerleri aşıp platformun bulunduğu alana geçmek isteyenlere polis izin vermedi. Bunun üzerine alandan güvenlik güçlerine taş atıldı.

Polis ekipleri gruba müdahale etti, 166 kişi gözaltına alındı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin