Dışişleri Bakanı Fidan Hamas lideri Haniye ile bir araya geldi. Ateşkes ve rehine takası konuları ele alındı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Hamas Siyasi Büro Şefi Haniye ile görüşme gerçekleştirdi. Gazze’ye yönelik insani yardımlar, ateşkes ve rehine takası konuları ele alındı.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanı Fidan Hamas lideri Haniye ile bir araya geldi. Ateşkes ve rehine takası konuları ele alındı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Hamas lideri İsmail Haniye ve heyetiyle bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede Gazze’ye yönelik insani yardımlar, ateşkes ve rehine takası konuları ele alındı.

TÜRKİYE'YE GELECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün, "Hafta sonu Filistin Davasının lideri misafirim olacak. Beraber birçok şeyleri dertleşeceğiz, konuşacağız" diyerek Hamas lideri Haniye'nin Türkiye'ye geleceğini açıklamıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in bölgeye yönelik saldırısında 7 Ekim'den bu yana 33 binden fazla Filistinli öldürdü.

7 EKİM 2023 SALDIRILARI

7 Ekim 2023, yerel saatle sabah 06:00 sularında, Gazze’den İsrail’e yönelik geniş çaplı bir saldırı dalgası yaşandı. Saldırılar Hamas tarafından “Aksa Tufanı Operasyonu” olarak adlandırıldı. Hamas ve beraberinde saldırıyı gerçekleştiren örgütler Aksa Tufanı’nı “Mescid-i Aksa’nın özgürleşmesi ile sonuçlanacak yeni bir dönemin başlangıcı olacak şanlı bir direniş ve cihad seferberliği” olarak tanımladı ve kamuoyuna sundu.

Operasyon, Filistin yanlısı çevrelerin çoğu tarafından “haklı sebeplerle ortaya konan bir taarruz” olarak yorumlanırken, Hamas’ın sivilleri öldürmediği savunuldu. İsrail tarafı ise 7 Ekim’i kendi 11 Eylül’ü olarak algılayarak tüm dünyaya “ağır bir terör saldırısı altında olduğunu”, “vahşi barbar teröristlerin masum insanları hunharca katlettiğini”, bu sebeple “kendini savunma hakkı” olduğunu Gazze’ye sivil-milis ayrımı gözetmeden saldırmasının meşru gerekçesi olarak sundu. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Hakan Fidan gazze hamas
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin