Son Dakika... Katar'da kritik görüşme. MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile bir araya geldi

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve beraberindeki heyetle Doha'da bir araya geldi. Toplantıda esir takası, Gazze'deki gelişmeler, ateşkesin sağlanması ve kuşatmanın sona erdirilmesinin yolları üzerine görüşüldü.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Katar'da kritik görüşme. MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile bir araya geldi

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve beraberindeki heyet ile Doha'da görüştü.

Toplantıda esir takası, Gazze'deki gelişmeler, ateşkesin sağlanması ve kuşatmanın sona erdirilmesinin yolları üzerine görüşüldü.

Ayrıca Filistin halkına insani ihtiyaçlarının ulaştırılması konusunda neler yapılabileceğinin üzerinde duruldu.

Toplantıda başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının bölgede istikrarın temeli olduğu vurgulandı.

FİDAN DA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da 20 Ocak'ta Hamas Siyasi Lideri İsmail Haniye ile biraraya geldi. Diplomatik kaynaklar Fidan’ın Haniye’yi kabul ettiği bilgisini paylaştı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İsmail Haniye’nin görüşmede, Gazze’de ateşkesin en kısa sürede temin edilmesi insani yardımların arttırılması, Hamas tarafından 7 Ekim’de rehin alınan kişilerin serbest bırakılması ve kalıcı barış için iki devletli çözüm konularının ele alındığı ifade edilmişti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin