Daha önce tartışmalara neden olmuştu. Saadet Partisi İBB Birol Aydın'dan pembe metrobüs çıkışı: Projemizi mutlaka devreye sokacağız

Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın, “Metrobüs dediğimiz projeyi mutlaka ve muhakkak devreye sokacağız.  65 yaş üstü büyüklerimizi, engellilerimizi ve kadınlarımızı bu çileden çekip çıkaracağız. Onlar için o saatlerde özellikle alternatif bir ulaşım imkanı sağlayacağız. Bunun adı Pembe Metrobüs’tür” ifadelerine yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Daha önce tartışmalara neden olmuştu. Saadet Partisi İBB Birol Aydın'dan pembe metrobüs çıkışı:  Projemizi mutlaka devreye sokacağız

Saadet Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı, aday tanıtım programı düzenledi. Partinin Ümraniye Belediye Başkan Adayı Av. Yakup Kasımay’ın projelerini tanıttığı programa İBB Başkan Adayı Birol Aydın da katıldı.

PEMBE METROBÜS AÇIKLAMASI

Sokak köpeklerine yönelik çalışmaları olduklarını belirten Aydın, “Metrobüs dediğimiz bir projeyi mutlaka ve muhakkak devreye sokacağız. Özellikle İstanbul'umuzda ulaşımın, toplu taşımanın en yoğun olduğu saatlerde balık istifi yolculuklar yapılmaktadır. Bütün İstanbulluları bu çileden kurtarmamız elzemdir. Ama kalıcı çözümü ortaya koyana kadar hürmete en layık 65 yaş üstü büyüklerimizi, engellilerimizi ve kadınlarımızı bu çileden çekip çıkaracağız. Onlar için o saatlerde özellikle alternatif bir ulaşım imkanı sağlayacağız. Bunun adı Pembe Metrobüs’tür. Sokaklarımızdaki başıboş köpeklerle ilgili tedbiri süratle devreye alacağız” dedi.

"KONFORLU YOLCULUKTAN MAHRUM BIRAKMAYACAĞIZ"

İstanbul'un nüfusunu 7 ile 10 milyona çekeceklerini söyleyen Birol Aydın, “Yine İstanbul'umuzda kangrene dönüşmüş hatta siyasallaşmış bir mevzu var taksi meselesi. 16 milyon insanımızı konforlu yolculuktan mahrum bırakmayacağız. Kaliteli taksi ve kaliteli taksici meselesini Taksi A.Ş'yi devreye sokarak İstanbul'umuza hizmet etmiş olacağız. Biz Saadet Partisi'yiz. Biz milli görüşüz. Çoban kurttan şikayet eder mi? Mutlaka ve muhakkak İstanbul'un iradesini ortaya çıkaracağız ve 35 bin taksiyi devreye sokacağız. İstanbul'un en kalıcı çözümü nedir derseniz, en doğru, dosdoğru çözümü nedir derseniz o da. İstanbul'un nüfusunun azaltılmasıdır. İstanbul'un nüfusunun 7 ile 10 milyona çekeceğiz. Bunu bizden başkası söyleyemez. Çünkü bizden başkası bunu gerçekleştiremez. Arkadaşlar, biz İstanbul'a. müteahhit seçmeyeceğiz. Belediye başkanı seçeceğiz. Marka bir şehir, kaliteli bir şehir oluşturacağız. Bir vizyonu olan şehir oluşturacağız” diye konuştu.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin