Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kritik görüşme. Erdoğan, MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ı kabul etti. Erdoğan bugün Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasimi'nde de katılmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kritik görüşme. Erdoğan, MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabul basına kapalı gerçekleşti.

DİYANET ETKİNLİĞİNE DE KATILMIŞTI

Cumhurbaşkanın Tayyip Erdoğan Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasimi'nde yaptığı konuşmada "Şeriata düşmanlık, esasında dininin bizatihi kendisine husumettir" dedi.

"Son dönemde Türkiye karşıtı kimi çevrelerce çift kulvarlı bir kampanya yürütüldüğünü görüyoruz" ifadesini kullanan Erdoğan "İlki lümpen faşistlerin gündeme getirmeye çalıştığı 'İslamsız Türklük' tanımıdır. Milletimizin İslam'a ve Kuran'a hizmetle geçen 1300 yıllık şanlı tarihi yok sayılmaya çalışılıyor. Böylece milletimizi ayakta tutan, milletimize asli kimliğini kazandıran tarihi, kültürel ve beşeri değerleri tahrip edilmek isteniyor" dedi.

"Çok açık ve net söylüyorum; İslam'ın gaza ruhunu taşımayan bir Türklük projesi, aslında Türk milletini müzeye kaldırma ve folklorik bir öge haline getirme teşebbüsleridir" diyen Erdoğan konuşmasının devamında "Kampanyanın ikinci kulvarında ise farklı maskeler altında sahnelenen şeriat düşmanlığı vardır. İslam'ın hayata dair kurallarının bütününü temsil eden şeriata düşmanlık, esasında dininin bizatihi kendisine husumettir" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin