Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu'da açıkladı: Emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin lira olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ordu mitinginde emekliye bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıkarılacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu'da açıkladı: Emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin lira olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'nun Altınordu ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin lira olacağını açıkladı.

Cumhur İttifakı olarak 31 Mart'ta hazır olduklarını söyleyen "Siyasetin namusu var. Adayı olduğun partiye sadakat göstermen gerekir. Biz yola çıktıklarımızla yolumuza devam ederiz. " dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları şöyle:

"Ordu'ya mayıs 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanlığında şahsıma verdiği yüzde 62'yi aşan, Meclis'te Cumhur İttifakı'na yüzde 61'in üzerindeki desteği için şükranlarımı sunuyorum. Ülkeye eser kazandırma ve millete hizmet etme yolunda girdiğimiz her mücadelede yanımızda yer alan Ordu safını bir kez daha göstermiştir.

Dün Ordu'yla aramıza kimseyi sokmadık. Bugün de aramıza kimseyi sokmayacağız. İstismar politikası yapanlar, aramıza girmeye çalışanlar bunlara yer vermeyin. Biz aramıza tefrika sokmaya çalışanlarla yürümedik. Ordu'nun siyasi hokkabazlıklara değil esere, hizmete ihtiyacı var. Bu ülkenin her bireyi istediği partide siyaset yapma hakkına sahip. Bizim sadece şu anda Cumhur İttifakımız var, AK Partimiz var.

SADAKAT VURGUSU

Bizim şu anda Cumhur İttifakı'mız var AK Parti'miz var. Üyesi olduğun partiye sadakat göstermen gerekir. Siyasetin namusu var. Evvela adayı olduğun partiye sadakat göstermen gerekir. Eli işte gözü oynaşta olanlardan ne partilerine ne de şehirlerine hayır gelir. 

"YOLA ÇIKTIKLARIMIZLA YOLA DEVAM EDERİZ"

Sadece partimizle, ittifakımızla yol yürüyenlerden mesulüz. Ne diyor; 'Ben seçimi kazanacağım, ondan sonra AK Parti'ye geçeceğim.' Bizim onlarla işimiz yok. Biz yola çıktıklarımızla aynen yolumuza devam ederiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı Ordu'yu Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinin örnek şehri yapmak için hazır. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Biz tüm samimiyetimizle ülkemizin önünde yeni ufuklar açmanın gayreti içindeyiz. Seçimlerde karşımıza çıkan partilerin bir kısmının bırakın ülke ve şehirlere katkıda bulunmayı, kendilerine bile hayrı yok. Ulaştırma Bakanıma talimat verdim yolu da süratle yapacaksın belediyeyi bekleme böylece şehir hastanemizle birlikte yolumuzda bitirmiş olalım.

''BİZ VARSAK DOĞALGAZ VAR, BİZ YOKSAK DOĞALGAZ YOK''

Bizim olmadığımız büyükşehir belediyesi doğalgazı nasıl getirecek? Biz varsak doğalgaz var, biz yoksak doğalgaz yok. Ülkemizin her gündemi bizim gündemimizdir. Ülkemizin her gündemi, bizim gündemimizdir. Milletimizin her sıkıntısının çözümü sorumluluğumuzdur. Depremden teröre, en küçük bir zafiyete izin vermiyoruz.

Hayat pahalılığı ile mücadele hepimiz için oldukça zorlu geçiyor. Bu mücadelenin bedelini beraberce ödüyoruz.

BAYRAM İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI

Önümüz ramazan arkası bayram. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Biliyorsunuz eskiden emeklinin bayram ikramiyesi diye bir geliri yoktu. Bu uygulamayı ilk defa 2018 yılında biz getirdik. Önce 1000 TL olan bayram ikramiyesini evvela 1200 liraya sonra 2 bin liraya çıkardık. Önümüzdeki bayramda bu rakamı yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceğiz. Tabii ülkemizde emekli maaşı alan vefat edenlerin hak sahipleri ile birlikte 16 milyon kişi var. Yapılan her bir iyileştirmenin bütçeye maliyetini buna göre düşündüğümüzde, karşımızdaki tablo çok daha doğru anlaşılacaktır. Şu hususun altını özellikle çizmek istiyorum. Bizim asıl amacımız ekonomide gerçek ve kalıcı refah artışını sağlayacak güçlü bir altyapı kurmak. Şimdi hayat pahalılığı sorununu çözdüğümüzde diğer alanlarda çok daha hızlı yol alabileceğimiz birikime sahibiz.

ORDU İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI TANILTILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı. Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti'den Akkuş'ta İsa Demirci, Altınordu'da Aşkın Tören, Aybastı'da İzzet Gündoğar, Çatalpınar'da Ahmet Özay, Çaybaşı'nda İsmet Yanık, Fatsa'da İbrahim Etem Kibar, Gölköy'de Fikri Uludağ, Gürgentepe'de Yener Yalçınkaya, Kabadüz'de Yener Kaya, Kabataş'ta Yakup Yılmaz, Korgan'da Tuncay Kiraz, Kumru'da Yusuf Yalçuva, Mesudiye'de Cengiz Koçyiğit, Perşembe'de Cihat Albayrak, Ulubey'de İsa Türkcan ve Ünye'de Hüseyin Tavlı ile MHP'den Çamaş'ta Mahmut Ayparçası, Gülyalı'da Medet Sipahi ve İkizce'de Osman Kaygı aday gösterildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu mitinginin ardından Giresun'a geçti. Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın Giresun ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. 

GİRESUN İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BELLİ OLDU

Alucra'da  Faruk Demirağ, Bulancak'ta Emrullah Guguk, Çamoluk'ta  Ergün Bakırhan, Çanakçı'da Sedat Koca, Dereli'de Zeki Şenlikoğlu, Doğankent'te Rüşan Özden,  Espiye'de Mustafa Karadere, Görele'de Ahmet Süleymanoğlu, Güce'de Aytekin Boduroğlu, Keşap'ta Muhammet Tuncay Arışan, Piraziz'de Esat Ayyıldız, Şebinkarahisar'da Ömer Şentürk, Tirebolu'da  Ömer Hıdır,  Yağlıdere'de Ömer Bayram aday gösterildi.  Eynesil'de ise MHP'den Barış Güdük aday oldu. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin