Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da 5 yıl boşuna geçti kurtarmanın zamanı geldi dedi iki metro hattı müjdesi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Moskova'daki terör saldırısını kınadı. Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur eleştirdi. "5 yılda ne yaptı? Yollarımızın hali ortada. çöp, çukur, çamur, kurtarmanın zamanı geldi" diyen Erdoğan, 5 yılın boşuna geçtiğini söyledi. Erdoğan, Ankaralılar iki yeni metro hattı müjdesi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da 5 yıl boşuna geçti kurtarmanın zamanı geldi dedi iki metro hattı müjdesi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimleri 9 gün kala Başkent Millet Bahçesi'ndeki "Büyük Ankara Mitingi"nde 200 bin kişiye hitap etti.  

MOSKOVA'DAKİ TERÖR SALDIRISINA KINAMA

Erdoğan, 133 kişinin yaşamını yitirdiği Moskova'daki terör saldırısıyla ilgili "Moskova'daki bir konser salonuna gerçekleştirilen terör saldırısı dolayısıyla Rusya hükümetine taziyelerimizi iletiyoruz, saldırıyı şiddetle kınıyoruz. 

Terör kimden gelirse, faili kim olursa olsun kabul edilemez. Terörün kanlı, kalleş yüzünü çok iyi bilen bir ülke olarak, Rus halkının acısını paylaşıyoruz" dedi. 

Erdoğan'ın bir Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirdi.

Erdoğan,  Ankara'da 5 yılın boşuna geçtiği söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Şurada mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, şu 5 yılda siz Ankaralılara Allah aşkına ne yaptı? Yollarımızın hali ortada. Çöp, çukur, çamur. Bu, CHP'nin pratiğidir. Bundan başkasını bunlar yapamaz. İstanbul'da da böyleydi, çöp, çukur, çamur. Onlardan devraldık. Ankara da öyle, çöp, çukur, çamur. Bunlardan artık kurtulalım. 5 yıl boşuna geçti. Onun için 31 Mart çok önemli, Ankara'yı, başkentlik sıfatına uygun hizmet veremeyenlerden kurtarmanın vakti çoktan gelmiştir. Öyleyse 31 Mart akşamı bu işin hakkını verelim. Burası, hiçbir şey yapmayarak, üstüne bir de bununla övünerek idare edilebilecek bir şehir değildir. Bunca yılın Ankaralısı olarak, şehrin nereden nereye geldiğini de nerede durduğunu ve hatta gerilediğini de bizzat görüyoruz, biliyoruz. Hele hele ana kademe, kadın kolları, gençler sizler bunu çok iyi biliyorsunuz. Ankara, daha fazla yavaşlamayı, daha fazla ataleti kaldıramaz. Nedir bu yavaşlardan çektiğimiz? Ankara'yı içine düştüğü bu sıkışmışlık, çaresizlik, dayatma halinden bir an önce kurtarmak gerekiyor. Ulaşımda çektiğimiz sıkıntı hepinizin malumu. Trafikte çektiğimiz sıkıntı hepinizin malumu. Öyleyse 9 gün sonra bu işin hakkını verelim, sandıkları patlatalım. Turgut Altınok kardeşimizle büyükşehirde, diğer adaylarımızla ilçelerde, bu şehirde eser ve hizmet çağını, çok daha güçlü bir şekilde, yeniden başlatmak istiyoruz."

CHP VE DEM'İ ELEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingde CHP ve DEM Parti'yi de eleştirdi. Mayıs ayında yapılan seçimlerde  CHP ile DEM Partisi ismini alan HDP'nin ittifak yaptığını söyleyen Erdoğan, "Bu seçimde adını koyamadıkları kirli bir pazarlığa giriştiler. Ortada bir matruşka ittifakı var. Yeni adı ile DEM'e oy veren vatandaşlarımız da CHP'ye oy veren vatandaşlarımız da bu karanlık ilişkiyi içlerine sindiremiyor. Ortaya bir de deste deste dolarla avrolar çıktı şimdi mahkemelerde hesap veriyorlar. CHP'den hiçbiri çıkıp da para kulelerinin doğru dürüst izahını  yapamadı. Birine para göndereceksiniz internet bankacılığı dururken 6-7 kişiye ne gerek var? Parayı getiren CHP belediyesinin bürokratı parayı. Türk siyaseti çok pişmanlık gördü fakat böylesi ile ilk defa karşılaşıyoruz. Genel başkanları darbe çığırtkanlığı yapıyor. Böyle ana muhalefet partisi olur mu?

Milletimiz 31 Mart’ta, CHP’ye ve DEM’lendiği ortaklarına da AK Parti ve Cumhur İttifakına kaybettirmek için ortada dolananlara da hak ettiği cevabı verecek." diye konuştu. 

METRO HATTI MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankaralılara metro müjdesi de verdi:  "Toplam 7 istasyonlu Keçiören Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi metro hattını yatırım programına aldık, yakında ihalesine çıkacağız.

Ankara YHT Garı-Etlik Şehir Hastanesi-Ovacık metro hattının etüt projesini hazırlamaya başlıyoruz. Sincan-Çayyolu metrosunu birleştirmeyi planlıyoruz." dedi.

Ankara'nın savunma sanayinin merkezi haline getirdiklerini ifade eden Erdoğan, geçen yıl yapılan 5 buçuk milyar dolarlık savunma sanayi ihracatının yarısını Ankara'nın yaptığını söyledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin