Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramı iftar programında konuştu: Türkiye'nin eline su dökecek ülke olmadığını bugün herkes kabul ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı iftar programında konuştu. Erdoğan sağlık alt yapısındaki son duruma ilişkin bilgiler verdi. Sağlık çalışanlarının yaptığı işin önemine dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramı iftar programında konuştu: Türkiye'nin eline su dökecek ülke olmadığını bugün herkes kabul ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen sağlık çalışanlarıyla iftar programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

Sağlık çalışanlarımız kadar çocuklarının rızkını kazanırken hayır duası alan bir başka meslek grubu yoktur. Sağlıktan daha değerli bir şey olmadığının hepimiz farkındayız.

Sağlık kadar sağlık hizmetlerine ulaşım imkanları da önemlidir. Modern ve iyi işleyen bir sağlık hizmetinin önemi Kovid döneminde pek çok kez gördük. Milyonlarca insanın öldüğü bu salgın her ne sebeple olursa olsun sağlık yatırımlarının ihmale gelmeyeceğini bize gösterdi.

Türkiye sağlık altyapısına yaptığı yatırımların karşılığını salgın döneminde aldı. Son asrın en büyük sağlık krizini başarıyla yönettik. Bu zorlu dönemi suhuletle geride bıraktık. Salgından sonraki deprem felaketinde de sağlık altyapımızın gücüne şahitlik ettik. Şehirlere kazandırdığımız sağlık hizmetleri depremden sonra elimiz ayağımız oldu. Depremle mücadelenin sembolü haline geldi. 24 şehir hastanemizi hizmete açtık. Ne gerek denilip ertelenmek istenen bu modern sağlık üsleri kritik roller üstlendi.

Hasta yükümüzün önemli bölümünü şimdiden şehir hastanelerimiz üstlendi. 14 şehir hastanesi inşaatı devam ediyor, 3'ü planlama aşamasında. Göreve geldiğimizde sağlık sistemi de aksıyordu. İnsanlar cenazelerini teslim almak için senet imzalamak zorunda kalıyordu. Hastaneler bir eziyet çarkına dönüşmüştü. Türk milletine yakışmayan bir tabloya son verdik.

Ülkemizi en etkin sağlık hizmetlerinin sunulduğu bir ülkeye dönüştürdük. Sağlık altyapısında Türkiye'nin eline su dökecek ülke olmadığını bugün herkes kabul ediyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin