CHP'nin yeniden aday göstermediği Genç, tv100'e konuştu: Bağımsız aday olma ihtimalim var

CHP Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, tv100'ün gündemi belirleyen programı Eşit Ağırlık programına bağlandı. Genç, tekrar aday gösterilmemesine ilişkin yaptığı açıklamada "Bağımsız aday olma ihtimalim var." dedi. 

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin yeniden aday göstermediği Genç, tv100'e konuştu: Bağımsız aday olma ihtimalim var

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Hasan Sınar, Star Gazetesi yazarı Resul Tosun ve Sivil Dayanışma Platformu Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu. Programda, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler konuşuldu.

Erdoğan Aktaş'ın, "Sayın Başkan, İhsan Aktaş 2 haftaki önceki programımızda, Sarıyer'in başarı puanının, oransal olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan 10 puan daha yüksek olduğunu söylüyor. Hal böyleyken sizce siz neden bir kez daha aday gösterilmediniz?" sorusu üzerine CHP Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, şu ifadeleri kullandı:

"Ben bunu bilemiyorum. Kırgınlığımın en temel noktası da bu. Belirtildiği gibi anketlerde böyle bir memniyet varsa, böyle bir sonucun, böyle bir atama yönteminin yanlış olduğu ve sonuçlarının da endişe verici olduğunu belirtiyorum. Sarıyer bu durumda böyle bir dönemde seçim kaybeder. Bu dönemde böyle bir şey göze alınamaz. 

ENDİŞESİNİ AÇIKLADI

Biz 2019'da bir eylem planı yaptık ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Çok önemli projeler yaptık. Uzun vadeli dediğimiz projelerin uygulaması var şu anda. Bende bunların durması endişesi var."

Aktaş'ın "CHP'de yeni aday kazanırsa projeler durur mu?" sorusu üzerine Genç, "Bu projelerin hayata geçirilebileceğini bilemiyorum. Endişem zaten bu." yanıtını verdi. 

SEÇİME NASIL GİRECEK?

"Sahalar gelen ölçümler ve kararlar dikkate alınarak bunların partimizce tekrar gözden geçirilmesi Sarıyerliler adına talep ediyorum" dedim. Biz "Devam mı edelim, başka bir yol mu bulalım?" diye tartışıyoruz. Bağımsız aday olma ihtimalim var. Buna ayın 18'inin akşamı halkımızla karar vereceğiz."

Kaynak: tv100.com
Etiketler chp sarıyer
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin