CHP'nin 'Mor Sandık'ı rafa kaldırıldı. Balıkesir'in Edremit ilçesinden tepki geldi CHP geri adım attı

Balıkesir'in Edremit ilçesi adayını belirlemek için CHP, sadece kadınların yarışacağı eğilim yoklaması için Mor Sandık uygulaması başlatmıştı. Edremit'te adaylar buna itiraz edince yeni bir gelişme yaşandı. Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP'nin aldığı yeni kararı duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin 'Mor Sandık'ı rafa kaldırıldı. Balıkesir'in Edremit ilçesinden tepki geldi CHP geri adım attı

CHP'de yerel seçimler için adaylarını açıklarken, bazı bölgelerde henüz adayların isimleri netleşmezken, partide bununla ilgili tartışmalar ve itirazlar da sürüyor.

Son olarak CHP; Balıkesir'in Edremit ilçesinde aday belirleme için üyelerin de katılımıyla eğilim yoklaması yapacağını açıklamış ve adına 'Mor Sandık' denilen bir uygulamayla sadece kadın adayların yarışabileceğini açıklamıştı.

Konuyla ilgili Edremit'ten de buna tepkiler gelmişti.

 

Gazeteci Barış Yarkadaş da bu konuyu dile getirmiş ve uygulamanın yanlış olduğunu aktarmıştı.

İşte bununla ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve o gelişmeyi de tv100.com yazarı Barış Yarkadaş sosyal medya üzerinden duyurdu.

Yarkadaş, uygulamanın kaldırıldığını belirterek 11 adayın pazar günü eğilim yoklamasında yarışacağını söyledi ve paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

SON DAKİKA… CHP büyük bir yanlıştan döndü… Önceki gün @tv100
’de de tepki gösterdiğimiz MOR SANDIK uygulaması iptal edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Edremit İlçe Başkanlığı’nda 12 aday adayı ile buluşarak, “Eğilim yoklamasına tüm adaylar girecek. Kadın aday - erkek aday ayrımı yapılmayacak” dedi. Böylece iki kadın adayın da itiraz ettiği uygulama gündemden düştü. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da aday olmayacağını açıkladı. Edremit’te 11 adayın yarışacağı eğilim yoklaması pazar günü yapılacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin