CHP'li belediyelerden konser ve kutlama kararı: 3 gün ertelendi

CHP yönetimindeki belediyeler, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 askerin şehit olması nedeniyle Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatıyla kutlama ve konser gibi etkinlikleri 3 gün süre ile ertelendi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li belediyelerden konser ve kutlama kararı: 3 gün ertelendi

CHP Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Özgür Özel'in talimatı üzerine, Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek'in imzasıyla CHP'li belediyelere yazı gönderildi, Yazıda, "Terörle mücadele kapsamında 12 evladımız şehit olmuştur. Bu nedenle önceden planlamış olduğunuz kutlama, konser, kültür/sanat etkinlikleri gibi organizasyonlarınızı üç gün süreyle ertelemenizi rica eder, tüm halkımıza başsağlığı dilerim" ifadelerine yer verildi.

 CHP ORTAK BİLDİRİYE İMZA ATMAMIŞTI

Irak’ın kuzeyinde PKK’yla çıkan çatışmada 12 asker yaşamını yitirdi. Bunun üzerine AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi imzasıyla ortak bildiri yayınlandı.

CHP’yse bu bildiriye imza atmayarak parti olarak bildiri yayınladı.

başarır, ortak bildiriye imza atmayıp kendi bildirilerini yayınlamasının nedenini şu sözlerle anlattı:

"CHP grubu tekil olarak 85 milyonun acısını, endişesini dile getirecek bir bildiriyi üç grup başkanvekili ve genel başkanımızın imzasıyla kamuoyuyla paylaştı. AKP bu ülkede iktidar olduğunda bölücü terör örgütünün başındaki o yaratık cezaevindeydi. 99-2000-2001-2002 yıllarında toplam 20 şehit vermişiz. 21 yılda binlerce evladımız şehit olmuş.

Ülkeyi terör yuvası haline getiren, sınır güvenliğini ortadan kaldıran bu partinin eylemleriyle artık Meclis’te ortak imzayla kamuoyunun karşısına çıkmak istemiyoruz. CHP bireysel olarak tekil açıklamasını yapmıştır, tepkisini ve önerilerini ortaya koymuştur. CHP ne DEM ne AKP ne de bir başka parti bu hassas konuda iradesini ortaklaştırmak zorunda değil.

Hiç kimse AKP’nin kirli siyasetine, yanlışlarına, 21 yıldır ülkeyi getirdiği noktaya ortak imza atmak zorunda değil. Hiç kimse bu ülkedeki şehitleri, terör meselesini seçimler yaklaşırken bir algı operasyonu haline getirmesin."

Etiketler CHP Belediye şehit
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin