CHP'de işler karıştı: Ya kendine başka iş ya da başka parti bulacak... Özgür Özel düzeltti ancak Ekrem İmamoğlu çok sert çıktı. CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın sözleri fırtına kopardı

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" açıklaması CHP'de krize neden oldu. CHP lideri Özel'in ardından CHP Grup Başkanvekili Köksal'a bir tepki de İBB Başkanı İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu, isim vermeden Köksal'a "Ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka bir parti bulacak" eleştirisinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de işler karıştı: Ya kendine başka iş ya da başka parti bulacak... Özgür Özel düzeltti ancak Ekrem İmamoğlu çok sert çıktı. CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın sözleri fırtına kopardı

Dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katıldığı Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında öncesinde konuşan Burcu Köksal "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak. AKP’nin adayı bunu söyleyemez onlar ancak yaygara koparıp kapalı kapılar ardında pazarlık yaparlar" ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Köksal'ın bu ifadeleri CHP'de krizi neden oldu. Özel, tepkilerin ardından Köksal'ın sözleriyle ilgili “Dil sürçmesi yaşandı. Afyon Belediyesi de Uşak Belediyesi’nin kapıları da herkese açık”  açıklamasında bulundu. 

Yaşananlar tv100'ün gündem belirleyen programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda tv100.com yazarı Barış Yarkadaş Köksal'dan aldığı özel demeci aktardı.

 

KÖKSAL: SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM

Yarkadaş, Köksal'ın "Ben bugün Burcu Köksal’ı aradım. ‘Sadece sana açıklama yapacağım’ dedi. Burcu Köksal ‘Ben belediye başkanı seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’ni DEM Partililerle yönetmeyeceğim. Ben bir dil sürçmesi sonucu değil verdiğim söz üzerine konuştum. Ben ilk günden beri bu sözü verdim. Bu sözümün de arkasındayım" dediğini aktardı. 

CHP lideri Özel'in ardından Köksal'a bir tepki de İBB Başkanı İmamoğlu'ndan geldi.

"KENDİNE YA BAŞKA İŞ YA DA PARTİ BULACAK"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Özgürlük Meydanı Çevre Düzenlemesi etkinliğinde isim vermeden Köksal'ı eleştirdi.  İmamoğlu, "Öyle ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüz ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka bir parti bulacak! Öyle yok. Biz insan ayırt etmeyiz kardeşim!" dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin