Bomba. CHP'li Burcu Köksal Özgür Özel'i yalanladı. CHP'de DEM Parti krizi...

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, "Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" dedi. CHP lideri Özgür Özel, 'dil sürçmesi' dedi. Köksal, Barış Yarkadaş'a konuştu. Yarkadaş, tv100'ün gündem belirleyen programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda 'Sözümün arkasındayım' dediğini aktardı. Köksal, program devam ederken Yarkadaş'a ikinci bir açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bomba. CHP'li Burcu Köksal Özgür Özel'i yalanladı. CHP'de DEM Parti krizi...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katıldığı Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında öncesinde konuşan Burcu Köksal "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak. AKP’nin adayı bunu söyleyemez onlar ancak yaygara koparıp kapalı kapılar ardında pazarlık yaparlar" ifadesini kullandı.

Köksal'ın bu ifadeleri sosyal medyada da gündem oldu.

ÖZEL: DİL SÜRÇMESİ YAŞANDI

Köksal’ın açıklamalarına ilişkin CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den açıklama getirdi. Özel Uşak'ta düzenlediği mitingde konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Dil sürçmesi yaşandı. Afyon Belediyesi de Uşak Belediyesi’nin kapıları da herkese açık” dedi.

Yaşananlar tv100'ün gündem belirleyen programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda tv100.com yazarı Barış Yarkadaş Köksal'dan aldığı özel demeci aktardı.

'AFYONKARAHİSAR’I DEM PARTİLİLERLE YÖNETMEYECEĞİM’

Yarkadaş şunları söyledi:

Ben bugün Burcu Köksal’ı aradım. ‘Sadece sana açıklama yapacağım’ dedi. Burcu Köksal ‘Ben belediye başkanı seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’ni DEM Partililerle yönetmeyeceğim. Ben bir dil sürçmesi sonucu değil verdiğim söz üzerine konuştum. Ben ilk günden beri bu sözü verdim. Bu sözümün de arkasındayım’ dedi.

‘SON 40 GÜNDÜR KILIÇDAROĞLU’YLA GÖRÜŞMEDİM’

Burcu Köksal’a siz Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştünüz mü çünkü bu demagoji de yapılacak dedim. Burcu Köksal ‘Sayın Kılıçdaroğlu’yla çalışmak ve onu kurultayda desteklemek benim için onur meselesidir, onurdur ancak ben son 40 gündür Kemal Kılıçdaroğlu’yla yüz yüze de, telefonla da, herhangi bir aracıyla da konuşmadım’ dedi.

"BURCU HANIM’IN BU SÖYLEMİ BİZİM İÇİN SORUN TEŞKİL ETMİYOR"

CHP’nin değişimci Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan ‘Burcu Hanım düşüncelerini ifade etmiştir. Burcu Hanım zaten ilk günden DEM Parti hariç tüm partililere kapısının açık olduğunu söylüyor. Bu söylem bizim açımızdan bir sorun teşkil etmiyor’ dedi.

TÜM VATANDAŞLARA AYRIMSIZ HİZMET YAPARIM AMA DEM’Lİ YÖNETİCİLER BELEDİYEMDE GÖREV ALAMAZ’

Burcu Köksal’a DEM Partililer sizden hizmet alamayacak mı diye sordum Burcu Hanım ‘Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarına ayrımsız hizmet yaparım ama DEM partili hiçbir yönetici benim belediyemde görev alamaz’ dedi.

YORUM YAPMAYI GEREKTİRECEK BİR AÇIKLAMA DEĞİL’

Saruhan Oluç’la konuştum. Oluç ‘Yorum yapmayı gerektirecek ağırlıkta bir açıklama değil. Biz zaten Burcu Hanım’la grup başkanvekilleri olarak mecliste çalışıyoruz ama bu sözleri ayrımcılıktır’ dedi.

KÖKSAL'DAN TV100'E İKİNCİ AÇIKLAMA

Ben Suriyeliler amasız fakatsız lakinsiz Afyonkarahisar’dan göndereceğim diyorum, AKP mevcut işçileri çıkaracak PKK’lıları işe alacak diyorlar, ben emeklilere 4 ay doğalgaz ve afet konusunda destek vereceğim diyorum, belediyeyi DEM’lilerle yönetecek diyorlar, rantsal dönüşüm değil garip gurabaya bedelsiz ev yapacağım diyorum, gizli kapılar ardında DEM'lilerle görüşüyor diyorlar. Acık ve net Afyonkarahisarlıları DEM'lilerle ve HÜDA-PAR'lılarla yönetmeyeceğim. Net.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin