CHP'de Burcu Köksal krizi! DEM Parti'yle ilgili yeni bir açıklama yaptı: Sözlerim başka yere çekildi

DEM Parti hakkındaki sözleri partisi içinde tartışma yaratan CHP'li Burcu Köksal basın toplantısı düzenledi. Köksal, ayrımcı ifadelerine ilişkin yaptığı açıklamada "sözlerinin başka yere çekildiğini" öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de Burcu Köksal krizi! DEM Parti'yle ilgili yeni bir açıklama yaptı: Sözlerim başka yere çekildi

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, DEM Parti ile ilgili ayrımcı ifadeler kullandığı açıklamasının ardından bugün basın toplantısı düzenledi.

'Sözlerinin başka yere çekildiğini' iddia eden Köksal, belediyenin kapısını açık tutacağı yurttaşlar için birtakım kriterler sıraladı.

Köksal, şunları söyledi:

"Belediye başkanı olduğumda belediyeyi DEM ve HÜDAPAR ile yönetmeyeceğim. Hiç kimse cümlelerimi kesip biçip cımbızlayıp başka anlamlar çıkarmasın. Belediye başkanı olduğumda belediyenin kapısı etnik kökeni, mezhebi, görüşü ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan bu, ülkeyi seven, bu ülkenin birliğini ve bölünmez bütünlüğünü savunan herkese ardına kadar açık olacaktır."

 

NE OLMUŞTU?

Burcu Köksal, Afyon'da partinin genel başkanı Özgür Özel'in de katıldığı bir mitingdeki konuşmasında, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" demişti.

Özgür Özel, Köksal'ın sözleri için 'sürçülisan' derken Köksal sözlerinin arkasında durmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Köksal için "Ya kendine başka iş bulacak ya da başka parti" diye konuşmuştu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin