CHP yerel seçimde ittifak yapmayacak. Özel: İttifak olsun diye her şeyi yaptık ama ortaklarımız çeşitli gerekçelerle reddettiler

Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den açıklama geldi. Özel "Geçen seçimlerde ittifak vardı hep birlikte oy verdik. Bu seçimde de ittifak olsun diye her şeyi yaptık, ama saygı duyduğumuz ortaklarımız çeşitli gerekçelerle reddettiler" ifadelerine yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP yerel seçimde ittifak yapmayacak.  Özel: İttifak olsun diye her şeyi yaptık ama ortaklarımız çeşitli gerekçelerle reddettiler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel memleketi Manisa’da partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı. Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına yoğun katılım olurken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eşi Didem Özel salona girişinde sevgi gösterileri ile karşılandı.

Belediye başkan adayları da toplantıya eşleriyle birlikte katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper gerçekleştirdi. Özalper yaptığı konuşmada Manisa’nın tarihini değiştirecek bir yola çıkmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

AMACINI AÇIKLADI

Değişimin peşinde olduklarının altını çizen Özel, “Manisa’da değişim, Türkiye’de değişimin peşindeyiz. Yeni bir yol yürüyoruz. Güçlü, cesur, dinamik kadrolarla yürüyoruz. Bugün benden önce söz verdiğimiz gibi geçmişte 30’lu yaşlarında genç bir kadın il başkanı olarak çıktı. Biz gençleşme derken, kadınlara alan açmak derken ilk önce kendi memleketimizde adım attık. Yanı başımızda İzmir var. Listeler açıklandı. Adaylar teker teker tanıtılacak. Bundan önce İzmir gibi bir kentte, CHP’nin amiral gemisinde 6 kadın belediye başkanı görev yapmıştı. Şimdi tam da seçilebilecek yerlerden 9 kadın belediye başkan adayımız var. Son açıklanan liste olduğu için söylüyorum tam 14 tane 40 yaş altı genç başkan adayımız var. Hepsi genç, yabancı dil biliyor. Geldikleri göreve kimseye diyet ödeyerek gelmediler.” dedi.

İTTİFAK AÇIKLAMASI

Seçimlerde ittifak olmamasına da değinen Özel şunları söyledi: “Geçen seçimlerde ittifak vardı hep birlikte oy verdik. Bu seçimde de ittifak olsun diye her şeyi yaptık, ama saygı duyduğumuz ortaklarımız çeşitli gerekçelerle reddettiler.” diye konuştu.  Özel’in konuşmasının ardından CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek partililere hitap etti. Zeyrek’in ardından 17 ilçe belediye başkan adayı sahneye davet edildi.

CHP'NİN MANİSA ADAYLARI

CHP’nin Manisa’daki mevcut 4 belediye başkanı Akhisar’da Besim Dutlulu, Alaşehir’de Ahmet Öküzcüoğlu, Turgutlu’da Çetin Akın ve Saruhanlı’da Zeki Bilgin ile 31 Mart seçimlerine girme kararı alırken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler’de Gülşah Zorbay, Yunusemre’de Semih Balaban, Soma’da Sercan Okur, Kula’da Hikmet Dönmez, Gördes’te İbrahim Büke, Gölmarmara’da Cem Aykan, Salihli’de Mazlum Nurlu, Ahmetli’de Fuat Mintaş, Köprübaşı’nda Fatih Taşlı, Sarıgöl’de Tahsin Akdeniz, Demirci’de Şerif Akmeşe, Kırkağaç’ta Üstün Dönmez, Selendi’de Cemil Kurt aday olarak gösterildi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin