Özgür Özel, Hafize Gaye Erkan kararını eleştirdi. Ekonomist Uğur Gürses'ten yanıt geldi: Biri Özel'e Merkez Bankası'nda neler olduğunu anlatsın

CHP lideri Özgür Özel, Manisa'da, belediye başkan adayları tanıtım toplantısında konuştu. Gündeminde Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınması vardı. "TCMB fiyat istikrarını sağlamak, enflasyonla mücadele için görevli kurur. Politikaları uygularken bağımsız olacak. Kanun öyle yazmış" dedi. Özel'e yanıt ekonomist Uğur Gürses'ten geldi.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Özel, Hafize Gaye Erkan kararını eleştirdi. Ekonomist Uğur Gürses'ten yanıt geldi: Biri Özel'e Merkez Bankası'nda neler olduğunu anlatsın

Merkez Bankası Başkanlığı koltuğunda 6 ay oturabilen Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınması gündeme bomba gibi düştü. Yankıları sürmeye devam ediyor.

Bugün Manisa'da, belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel bu kararı eleştirdi.

"Biliyorsunuz ülke çok kötü yönetiliyor. Ülkenin en büyük sorunu enflasyon ve hayat pahalılığı. TCMB fiyat istikrarını sağlamak, enflasyonla mücadele için görevli kurur. Politikaları uygularken bağımsız olacak. Kanun öyle yazmış. Dün gece TCMB Başkanı Gaye hanım kendince istifa etti. Beş yılda beşinci başkan. 9 ayın sonunda görevden aldılar.

Genç eğitimli bir kadın gelmiş görev yapıyor ancak bu kadınla uğraşmaya başladır. İstifaya zorladılar. Sonunda istifa geldi yerine biri atandı. Şahap gider Hafize gelir, Hafize gider başka biri gelir" dedi.

UĞUR GÜRSES'TEN YANIT

Özgür Özel'in bu sözlerine ekonomist Uğur Gürses'ten yanıt geldi. Gürses sosyal medyasında şu paylaşımı yaptı: Biri Özgür Özel'e Merkez Bankası'nda neler olduğunu anlatsın. Bir de bankanın kurumsal adının "Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası" değil, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olduğunu, bunun anlamının ne olduğunu da..."

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin