CHP lideri Özgür Özel'den, Evren Barış Yavuz'un tutuklanmasına tepki: Bu kasıtlı tutuklamadan geri dönülmeli

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz'un tutuklanmasına tepki gösterdi. CHP lideri "Evren Barış Yavuz'un 11 yıl önce kendi yazmadığını belirttiği bir yazı nedeniyle hedefe konularak tutuklanmasının hukukla bağdaşmadığı açıktır. Bu kasıtlı tutuklamadan geri dönülmelidir." çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP lideri Özgür Özel'den, Evren Barış Yavuz'un tutuklanmasına tepki: Bu kasıtlı tutuklamadan geri dönülmeli

Siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz, dün sabah evinde gözaltına alındıktan sonra akşam saatlerinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yavuz'un tutuklanmasına bugün sosyal medya hesabından tepki gösterdi. CHP lideri Özel, Yavuz'un tutuklanmasının kasıtlı olduğunu belirterek geri dönülmesi çağrısında bulundu.  Özel paylaşımında şu ifadeleri kullandı:  "Siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz'un 11 yıl önce kendi yazmadığını belirttiği bir yazı nedeniyle hedefe konularak tutuklanmasının hukukla bağdaşmadığı açıktır. Bu kasıtlı tutuklamadan geri dönülmelidir."

 

NE OLMUŞTU?

Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan’da 54 ürün grubunda İsrail’e ihracat kısıtlaması getirmiş, kısıtlanan ürünler arasında ‘uçak benzini ve jet yakıtı’nın bulunması gündem olmuştu.

Evren Barış Yavuz da bir Filistin mitinginden fotoğraf paylaşarak “Jet yakıtı satmışlar” diye yazmıştı. Yavuz’un paylaştığı fotoğrafta Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci ve SİHA üreticisi ‘Baykar’ın sahipleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar da yer alıyordu.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Yavuz’un paylaşımının ekran görüntüsünü paylaşarak siyasal iletişimcinin İBB Başkanı İmamoğlu’nun ‘ekibinde yer aldığını’ belirterek, “Tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak” ifadelerini kullanmıştı.

Haluk Bayraktar'ın paylaşımının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Yavuz hakkında soruşturma başlatmıştı. Yavuz dün sabah evinde gözaltına alındıktan sonra akşam saatlerinde çıkarılmadığı mahkemece "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla tutuklanmıştı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin