Siyasal İletişimci Evren Barış Yavuz tutuklandı. İşte emniyetteki ifadesi...

Hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" soruşturma başlatılan Siyasal İletişimci Evren Barış Yavuz gözaltına alındı. Yavuz çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Siyasal İletişimci Evren Barış Yavuz tutuklandı. İşte emniyetteki ifadesi...

Haluk Bayraktar'ın tepki göstermesinin ardından hakkında soruşturma başlatılan siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz sabah saatlerinde evinden gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Yavuz, gözaltına alınmadan önce yaptığı açıklamada, İBB’nin herhangi bir biriminde hiç çalışmadığını, aleyhindeki suçlamalarla ilgili dava açacağını belirterek, kazanacağı tazminatı ise Gazzeli çocuklara ve ÇYDD'ye bağışlayacağını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan’da 54 ürün grubunda İsrail’e ihracat kısıtlaması getirmiş, kısıtlanan ürünler arasında ‘uçak benzini ve jet yakıtı’nın bulunması gündem olmuştu. Evren Barış Yavuz da bir Filistin mitinginden fotoğraf paylaşarak “Jet yakıtı satmışlar” diye yazmıştı. Yavuz’un paylaştığı fotoğrafta Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci ve SİHA üreticisi ‘Baykar’ın sahipleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar da yer alıyordu.

HALUK BAYRAKTAR TEPKİ GÖSTERDİ

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Yavuz’un paylaşımının ekran görüntüsünü paylaşarak siyasal iletişimcinin İBB Başkanı İmamoğlu’nun ‘ekibinde yer aldığını’ belirterek, “Tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak” ifadelerini kullanmıştı.

İBB'den yapılan açıklamada ise Bayraktar’ın açıklamaları ‘yalan’ ve ‘iftira’ olduğu, Baykar yöneticisi hakkında suç duyurusunda bulunulacağı açıklanmıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Yavuz hakkında soruşturma başlatmıştı. Evren Barış Yavuz gözaltına alınmadan önce ise sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Yavuz açıklamasında İmamoğlu’na saldırmak için bahane olarak kullanıldığını belirtti. Yavuz’un açıklamasının satır başları şöyle:

EVREN BARIŞ YAVUZ'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Yavuz'ın açıklamaları şu şekilde,

"İddia edildiği gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı hiç bir birimde hiç çalışmadım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile beş kuruşluk değil, bir kuruşluk ticari ilişkim bile olmadı. Bu iddiayı kanıtlamayan da müfteridir. Bu konuda da hukuki haklarımı sonuna kadar kullanacağım."

"30 BİN İNSANIN KATİLLERİNE TEPKİ GÖSTERMEK HAKKIMDIR”

"Genç yaşlarımdan itibaren Filistin’in haklı davasına sahip çıkmış, İsrail diplomatik misyonları önündeki protestolarda her zaman önde yer almış sol görüşlü, Cumhuriyet değerlerine inanan biri olarak elbette soykırımcı İsrail ile ticaretin sürdürülmüş olmasına, mübarek bayramda bile kan döken en az 30 bin insanın katillerine tepki göstermek benim sonuna kadar hakkımdır.

Tazminat davalarından elde edilecek tüm geliri de Gazzeli çocuklara ulaştıracak bir uluslararası yardım kuruluşuna ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlayacağım"

TUTUKLANDI

Yavuz'un çıkarıldığı mahkemece tutuklanmasına karar verildi.

EMNİYETTEKİ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

10Haber’in aktardığına göre Yavuz, Emniyet ifadesinden şunları dedi:

1 Ocak tarihinde İstanbul ilinde Gazze’ye yönelik olarak bir destek mitingi gerçekleşti. Burada İsrail mallarını boykot konusu ile ilgili olarak topluma ve devlete bir çağrı yapıldı, yukarıda bahsettiğim kısıtlama haberi yayınlanınca miting de yapılan çağrı aklıma geldi ve İsrail’e yapılan ihracatın devam ettiğini öğrenmiş oldum. Bu mitingi temsil eden ve çok paylaşılan bir görseli ortaya çıkan tutarsızlığı ifade etmek için kullandım. Görselde kullanılan fotoğrafı ilgili mitingin çok sık kullanılan sembol bir fotoğrafı olduğu için kullandım, kesinlikle gerek Bayraktar ailesini gerekse Baykar şirketini İsrail ile ticaret yaptığı hissi ile ilgili bir imada bulunmadım. Bu husus ile ilgili olarak bir imam, yazım iddiam ve kastım yoktur. Görsel de bulunan şahıslardan yalnızca Selçuk Bayraktar’ı kamuoyundan tanırım diğer hiçbir şahsı tanımam. Paylaşımımın Bayraktar ailesi ve Baykar şirketi ile hiç bir alakası olmayıp paylaştığım görselin bir iletişim hatası olduğunu kabul ediyorum.

‘YAZIYI BEN DEĞİL ALİ TEKTAŞ YAZDI’

“Alevilerin PKK’sı neden olmalıydı” adlı yazıyla ilgili de ifadesinde ayrıntılı bilgi veren Evren Barış Yavuz, yazıyı Ali Tektaş adlı bir kişinin yazdığını söyledi:

Makale şahsım tarafından kaleme alınmış bir makale değildir. Bu makale hiç bir zaman şahsıma ait www.evrenbarisyavuz.com isimli internet sitesinde, @evrenbarisyavuz isimli twitter (X) hesabında paylaşılmamıştır. Bunların dışında başka bir sosyal medya hesabım ya da kişisel internet sayfam yoktur. Bahse konu makale yanılmıyorsam 2013 yılında www.fraksiyon.org isimli internet sitesinde Ali Tektaş isimli Sivaslı olarak bildiğim o dönemde İstanbul Üniversitesinde öğrenci olarak hatırladığım bir şahıs tarafından kaleme alınmış bir makaledir. Hatırladığım kadarı ile bu makale ile ilgili olarak o dönemde bir soruşturma da yürütülmedi. Ben o dönemde www.fraksiyon.org isimli internet sitesinde sayfa düzeni yapan kişilerden birisiydim. Bu internet sitesi ile alakalı olarak hukuksal bir sorumluluğum yoktu. Bu sitenin o dönemdeki hukuki sorumlusu da Ali Tektaş isimli şahıstı. Kendisinin İsviçre ya da Hollanda’da olduğunu duymuştum kendisiyle 2016 yılından beri irtibatım yoktur.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin