CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek paylaştı. CHP'de başkan adayları böyle belirlenecek

2024 yerel seçimlerine aylar kala CHP'de adayların belirlenmesiyle ilgili yeni bir karar alındı. Kararı, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Genel Merkez'den parti il başkanlıklarına gönderilen genelgeyi paylaştı. Genelgede örgütlere aday belirleme yöntemi olarak 3 seçenek sunuldu.

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek paylaştı. CHP'de başkan adayları böyle belirlenecek
AA

2024 Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde CHP'de aday adaylıkları başvuruları 5 Aralık itibarıyla sona erdi. Bu kapsamda 81 il başkanlığına genelge gönderildi. Genelgede adayların nasıl belirleneceğiyle ilgili üç seçenek sunuldu. Genelgeyi CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek paylaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek paylaştı. CHP'de başkan adayları böyle belirlenecek

ÜÇ SEÇENEK

Genelgede şu ifadeler yer aldı:

Parti Meclisinin 4/12/2023 tarihli toplantısında, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Yerel Yönetimler Seçimi için 659 seçim çevresindeki tüm seçim türlerinde adayların "Merkez Yoklaması" ile saptanmasına; aday saptamaya kaynak olmak üzere seçim çevrelerinin özelliklerine göre;

a) Örgüt Denetiminde Önseçim, (Yerel Seçimler Aday Saptama Yönetmeliği madde 12/3)

b) Örgüt Denetiminde Basit Aday Yoklaması, (Yerel Seçimler Aday Saptama Yönetmeliği madde 12/3)

c) Örgüt Denetiminde Genişletilmiş Aday Yoklaması (Yerel Seçimler Aday Saptama Yönetmeliği madde 12/3) eğilim yoklaması yöntemlerinin kullanılmasına karar verilmiştir.

13 ARALIK SON GÜN

İl Başkanlıklarının ilgili ilçe ve belde örgütlerinin görüşünü alarak 13 Aralık Çarşamba günü saat 17.00'a kadar bu yöntemlerden birini seçmeli istendi. Bunlar dışında bir yöntem uygulamak isteyenlerin de Genel Merkez'e bilgi vermeleri talep edildi. 

CHP'den belediye başkanı aday adaylığı için başvuran kişi sayısı ise15 bin 464 oldu. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin