Çanakkale depremi Marmara'yı salladı. Naci Görür'den Çanakkale depremiyle ilgili açıklama

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde dün akşam saat 21.38'de yerin 10.44 kilometre derinliğinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Marmara Bölgesi'nin tamamında hissedildi. Depremde bir kişi hayatını kaybetti. Prof. Dr. Naci Görür depremle ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale depremi Marmara'yı salladı. Naci Görür'den Çanakkale depremiyle ilgili açıklama

Çanakkale'de yaşanan 4.9 şiddetindeki depremle alakalı sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür şu ifadeleri kullandı: "Dün akşam Çanakkale, Yenice’de 4,9 deprem oldu. Deprem Yenice-Gönen fayı üzerinde. Bu fayda en son deprem 1953 yılında ve 7,2 büyüklüğünde oldu. Stres birikiminin olduğu bir bölge böyle görece küçük depremler beklenir. Sevgiyle..."

 

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremle ilgili yaptığı açıklamada 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakan Koca, Twitter hesabındaki paylaşımında "Çanakkale Yenice’de meydana gelen; Çanakkale yanı sıra Balıkesir ve İstanbul’da da hissedilen 4.9 büyüklüğündeki depremde, Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşımız, korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralanmış; ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah hepimizi afetlerden korusun" dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin