Bursa, Balıkesir Manisa gibi büyükşehirleri de kazanacağız. Kemal Kılıçdaroğlu emin konuştu

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'nin elindeki 11 büyükşehir belediyesini koruyacağını ve bu sayının artacağına inandığını söyleyerek, "Ek olarak Bursa, Balıkesir, Manisa gibi büyükşehirleri de kazanacağımızı düşünüyorum." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bursa, Balıkesir Manisa gibi büyükşehirleri de kazanacağız. Kemal Kılıçdaroğlu emin konuştu

2023 Kasım ayında CHP Genel Başkanlığı'nı Özgür Özel'e bırakan eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili konuştu. Partisi CHP'nin oylarını arttıracağını dile getiren Kılıçdaroğlu, CHP'nin elindeki 11 büyükşehir belediyesini koruyacağını ve bu sayının artacağına inandığını söyledi.

BURSA BALIKESİR MANİSA'YI DA ALACAĞIZ

DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu, "Mevcut 11 büyükşehir belediyesine ek olarak Bursa, Balıkesir, Manisa gibi büyükşehirleri de kazanacağımızı düşünüyorum. İlçe belediyesi sayılarının artacağını düşünüyorum. İstanbul'da belediye meclisinde çoğunluğu sağlamamız gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına bakılırsa bu sağlanabilir" değerlendirmesi yaptı.

CHP'deki parti içi tartışmalar konusunda ise değerlendirme yapmayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Günlük siyasal tartışmaların içerisine girmiyorum. 'CHP'nin başarısız olmasını istiyor' denilmesi için akıl tutulması lazım. Yok öyle bir şey yok. Tam tersine belediyeleri artıracağımızı düşünüyorum. Bütün adaylarımızı destekliyorum" diye konuştu..

"HEM CHP'Yİ HEM SİYASETİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUM"

Ankara'da açtığı bir ofiste çalışmalarını yürüten eski CHP lideri Kılıçdaroğlu, hem CHP'deki hem de siyasetteki tüm gelişmeleri de yakından takip ettiğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ofisi CHP içerisinde bir hareket başlatmak için kurdu" söylentilerine karşı karşı ise "Hikmet Çetin de Murat Karayalçın'ın da ofisi var. Benimle görüşmek isteyenleri evde ağırlamam mümkün değil. Kahvede mi görüşelim" sözleriyle yanıt vererek, ofisinde siyaset içerisine ve dışında birçok insanla görüştüğünü de kaydetti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin