Bu hafta 5 bin liralık ödeme hesaplara yatıyor. Meclis'in son mesaisi çalışan emekliler için olacak: Teklif yasalaşacak

Meclis Genel Kurulu tarafından yarım kalan yasama faaliyetleri için mesai yapılacak. Daha önce 43 maddesi kabul edilen 86 maddelik teklifin görüşülmesine devam edilecek. Meclis Genel Kurulu son mesaisinde çalışan emeklilere yatırılacak olan 5 bin liralık ödeme için çalışacak.

Google Haberlere Abone ol
Bu hafta 5 bin liralık ödeme hesaplara yatıyor. Meclis'in son mesaisi çalışan emekliler için olacak: Teklif yasalaşacak

TBMM Genel Kurulu yılın son haftasına çalışarak girecek. Yarım kalan yasama faaliyetleri için mesai yapacak olan milletvekilleri daha önce 43 maddesi kabul edilen 86 maddelik teklifin görüşülmesine devam edecek. Teklifin içerisinde çalışan emeklilere verilecek 5 bin liralık cumhuriyetin 100. yılı ikramiyesi de olacak. 

NTV'de yer alan habere göre Genel Kurul'da bu hafta 43 maddesi kabul edilen 86 maddelik teklifin görüşülmesine devam edilecek. Söz konusu teklifin yasalaşmasını en çok çalışan emekliler bekliyor. Alınan bilgilere göre teklifin yasalaşmasının ardından 5 bin liralık ek ödeme, teklif yasalaşınca bu hafta sona ermeden hesaplara yatacak.

VERGİ İSTİSNASI DEVAM EDECEK

Teklife göre, Kur Korumalı Mevduat hesaplarındaki vergi istisnası devam edecek. Şirketlerin borçlarını yeniden yapılandırabilmeleri için süre 2 yıl daha uzatılacak. Deprem bölgesinde inşaat ve yapı malzemelerini yüksek fiyattan satanların cezası 10 kat artırılacak. Sosyal medyada içerik üretenlere ilişkin vergi düzenlemesinin de kapsamı genişletilecek.

Meclis'te ayrıca yılın son grup toplantıları yapılacak. Bugün MHP ve CHP grup toplantılarında, çarşamba günü de İYİ Parti ve Saadet Partisi gruplarında liderler kürsüde konuşacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin