Bu da oldu. Cuma namazı sonrası usulsüz para topladı. Cemaat müdahale edince paralarla olay yerinden kaçtı

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde cuma namazı sonrasında "camiye yardım" bahanesiyle haksız bir şekilde para toplamaya çalışan şahıs, cemaatin müdahalesi sonucu paralarla birlikte olay yerinden kaçtı.

Google Haberlere Abone ol
Bu da oldu. Cuma namazı sonrası usulsüz para topladı. Cemaat müdahale edince paralarla olay yerinden kaçtı

İlginç olay, Tosya Şekerci Camisi'nde meydana geldi. Cuma namazı sonrası bir kişi yardım kutusu açarak cami için yardım toplamaya başladı.

Namazdan sonra camiden çıkan cemaat kutuya para atmaya başladı. Ancak, para toplayan kişinin davranışlarından şüphelenen bir vatandaş, sorular sormaya başlayınca panikleyen kişi topladığı paralarla camiden uzaklaştı.

Tosya Müftülüğü, durumu polise bildirdi. Cemaatten haksız yere para toplayan kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

ARALIK AYINDA DA BENZER BİR OLAY YAŞANMIŞTI

Çorum’da İddiaya göre, olay 01.12.2023 tarihinde Ö.S.’yi (79) sosyal medya hesabı üzerinden eski eşinin mağdur olduğuna inandıran S.C. (50), D.C. (55) ve A.C. (30) isimli şüpheliler, Cuma namazı kılma bahanesiyle geldikleri camide , Ö.S.’den 600.000 TL parayı cami ayakkabılığına bıraktırarak parayı aldıktan sonra olay yerinden uzaklaştı.

Ö.S. dolandırıldığını bir hafta sonra anlayınca polise başvurdu. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri tespit etmeye çalışırken talihsiz vatandaş Ö. S. İle tekrar irtibata geçen şüpheliler yine aynı camide ve aynı yere 260.000 TL para bırakmasını istedi. Dolandırıcıların istediğini yapan Ö. S. Camide ayakkabılığa 260.000 TL bıraktı. 

Namaz sonrası parayı alan şüpheli S.C. ve D.C. cami avlusunda şüpheliden aldıkları para ile polis ekipleri tarafından yakalanırken, şüpheli A.C.’de ikametlere yapılan operasyonda göz altına alınmıştı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin